Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

 Bu düzen değişecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Saadet Partisi 6’ıncı Olağan Büyük Kongreye ilişkin ‘Kongre konseptini ve sloganını’ duyurdu…

Hafta sonu Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda 6’ıncı Olağan Büyük Kongre’sini düzenleyecek olan Milli Görüş Hareketi’nin tek temsilcisi Saadet Partisi, kongreye ilişkin ‘Kongre Konseptini’ de açıkladı. “Çelikleşme” ve “Yeni Hamle” olarak daha önce ana konsepti duyurulan kongrenin ana sloganı ise “Böyle Gelmiş, Böyle Gitmeyecek, bu düzen değişecek” cümlesi olacak. Kongrede hareketin tarihsel misyonu ve vizyonunu ortaya koyan çalışmalar ile birlikte yenilikçi ve kucaklayıcı yönü de vurgulanacak.

SAADET’TE GENEL BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI

Önceki gün Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu heyetinin açıkladığı tavsiye kararı ile kongreye tek liste ve tek adayla gidilecek. Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve hareketin tecrübeli ismi Temel Karamollaoğlu’nun tek aday olarak açıklandığı karar sonrası ise parti bu sefer kongreye ilişkin hummalı bir çalışma içine girdi. Başta kongrenin gerçekleşeceği Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun hazırlıkları olmak üzere birçok konuda parti çalışmalarını yoğunlaştırdı.

BOZUK DÜZENE KARŞI BİR KONSEPT

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, “Mesele bu çarpık düzenin düzeltilmesi meselesidir. Milli Görüş Hareketi başından beri bozuk olduğunu vurguladığı bu dünya düzeninin değiştirmek için mücadele etti. Bu düzeni değiştirilmesi zarureti var. Biz de kongre sloganı olarak ‘Bu düzen değişecek’ dedik” dedi.
Vurgun, hafta sonu gerçekleşecek olan 6’ıncı Olağan Büyük Kongre’nin başta milletimiz olmak üzere İslam coğrafyası ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni ettiklerini söyleyerek kongre konseptine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:  “Hem ülkemiz hem coğrafyamız, büyük problemlerle karşı karşıya. Bunun en önemli sebebi mevcut dünya düzenidir ve bu düzenin oluşturduğu kurumların dünyayı idare etme sistemidir. Beraberinde ülkemizde de faizci kapitalist sistem milletimiz ezmekte. En son 15 Temmuz günü yaşanan hain darbe girişimi de bu yanlış ve çarpık düzenin en somut örneği oldu. Mesele bu çarpık düzenin düzeltilmesi meselesidir. Milli Görüş Hareketi başından beri bozuk olduğunu vurguladığı bu dünya düzeninin değiştirmek için mücadele etti. Bu düzeni değiştirilmesi zarureti var. Biz de kongre sloganı olarak ‘Bu düzen değişecek’ dedik.  40 yıllık ortaya konan ideallerin aynı azim ve kararlılıkla ve aynı heyecanla savunulduğu bir kongre süreci yaşayacağız. Milli Görüşçüler olarak bozuk dünya düzenine karşı ‘Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir Dünya’ idealimizle bu yola devam edeceğiz”

Pazar günü Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda 6’ıncı Olağan Büyük Kongre’ye saat:08:00’de İl Binamızdan hareket edilecektir. Kırıkkaleli hemşehrilerimiz davetlidir.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x