Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKültür SanatManşet

1.Yıl Gezici Müzesi Kırıkkale’ye geliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi 18 Aralık Perşembe günü Kırıkkale’de olacak.

2015’E KADAR ANADOLU’YU DOLAŞACAK
Konu hakkında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Yayın Dairesi Başkanlığının 05 Aralık 2014 tarih ve 7452 sayılı yazısında; Çanakkale Zaferi’nin 100.yıl dönümünü kutlama etkinlikleri çerçevesinde “Çanakkale 100.Yıl Gezici Müzesi” tertip edilmiştir. Özel bir koleksiyoner tarafından hazırlanan ve “Şehitler Diyarından Anadolu’ya” sloganıyla yola çıkan Gezici Müze; Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün desteğiyle 2015 yılına kadar Anadolu’yu dolaşarak “Çanakkale Ruhu”nu pekiştirmeyi amaçlamaktadır.

4 GÜN AÇIK OLACAK
Bu kapsamda, bahse konu Gezici Müzenin 18 Aralık 2014 tarihinde Kırıkkale’ye intikal etmesi planlanmaktadır. Ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık olacak Gezici Müze’nin 4 gün boyuncu (18 – 21 Aralık 2014 tarihleri arasında) “Cumhuriyet Meydanında” sergilenmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu