Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

10 ayda 50 bin dolgu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mustafa Boyabatlı, 2016 yılı içerisinde Ekim ayı itibariyle 36 diş hekimi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 49 bin 658 hastaya dolgu tedavisi yapıldığını söyledi.

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Genel Sekreter Op. Dr. Mustafa Boyabatlı, 21 – 27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile 22 Kasım Diş Hekimleri günü dolayısıyla Genel Sekreterliğe bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliğini ziyaret ederek, Diş Tabiplerinin Diş Hekimleri gününü kutladı. Kutlamaya İdari Hizmetler Başkanı Fatih Özkan, Mali Hizmetler Başkanı Muzaffer Sarıkaya, Başhekim Dt. H.Murat Töredi,  İdari Mali İşler Müdürü Murat Çaykara’da katıldı.

 

AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI
Genel Sekreter Boyabatlı yaptığı açıklamada; “Diş Hekimleri Ağız ve Diş Sağlığının yaşamımızdaki önemini topluma daha iyi yansıtmak amacıyla bilimsel diş hekimliğinin ülkemizde başlangıcı kabul edilen 22 Kasım 1908 tarihinden yola çıkılarak 22 Kasım’ı içine alan hafta “Ağız Diş Sağlığı Haftası” 22 Kasım günü ise “Diş hekimliği” günü olarak kutlanmaktadır. Bireylerin fiziksel sağlığı ise vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür”

 

BEDENSEL HASTALIKLAR
“Bedensel hastalıkların çoğu, bilhassa da çok hassas bir bölge olan sindirim sistemi organları ile ilgili olan hastalıkların çoğu ağız ve diş sağlığıyla ilgilidir. Bu nedenledir ki ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini artırmaktadır”

 

DİŞLERİMİZİ DÜZENLİ FIRÇALAMALIYIZ

“Halkımızı, ağız hijyeninin yeterince yapılmamasından kaynaklanan diş çürükleri ve dişeti hastalıklarından korumanın en önemli yolu, düzenli fırçalama ve diş hekimine gitme alışkanlığını kazandırmaktır. Kurum olarak, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin her vatandaş için eşit haklar çerçevesinde kolay ulaşılabilir olmasını hedeflemekteyiz”

 

“Hedefimiz doğrultusunda Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği olarak bağlı sağlık tesislerinde 2016 yılı içerisinde Ekim ayı itibariyle 36 diş hekimi ile 127700 poliklinik hizmeti dahilinde 49 bin658 hastamıza dolgu tedavisi, 14bin 408 hastamıza kanal tedavisi, 18 bin 161 hastamıza protez hizmeti verdik. Hizmetlerimiz, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde 24 saat kesintisiz olarak devam etmektedir. Ağız ve diş sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve bu bilincin yaygınlaştırılması için büyük bir gayretle çalışan tüm diş hekimlerimizin Diş Hekimliği Gününü kutlar, sağlıklı ve mutlu günler dilerim” dedi.

 

 

 

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x