Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKırıkkaleManşet

10 aylık işsizlik maaşını esnafta istiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İşçilere verilen 10 ay işsizlik maaşının, esnaf için de uygulanacak olmasını Kırıkkaleli esnaflar memnuniyetle karşıladı. Esnaflar, “Hükümetimiz her zaman yanımızda” dedi.

İŞSİZLİK FONU İSTİYORUZ
İşçilere verilen 10 ay işsizlik maaşının esnafa da uygulanmasını sağlayacak olan fon için hükümet kolları sıvadı. Kırıkkaleli esnaflarda bu uygulamanın biran önce hayata geçirilmesini istedi. Esnaflar, “Hükümetimizin bizim için böyle bir şey düşünmesi bizleri memnun etti. İşçiye sağlanan kolaylıkların esnafa da sağlanması güzel bir şeydir. Hepimiz işçiyiz. Başımıza ne geleceği belli değil. Bundan dolayı bu durumdan memnun olduk. Hükümetimize teşekkür ediyoruz”

TASARI BİRAN ÖNCE MECLİSTEN GEÇMELİ
Esnaflara verilecek olan işsizlik sigortasını ‘Ahilik Sigortası’ olarak gördüklerini kaydeden Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, tasarının biran önce meclisten geçmesini arzu ettiklerini söyledi. Başkan Köstekli, “Son zamanlarda esnaf ve sanatkarımızın yanında çalıştırdıkları işçiler işsizlik sigortası alırken, mağdur olan, iflas eden esnaf ve sanatkarımıza yeni bir oluşum doğdu. Bu oluşumun adını da biz ‘Ahi sigortası’ koyuyoruz”

AHİLİK SİGORTASI
“Ekonomi Bakanlığı, Gümrük Ticaret Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ortaklaşa bir tasarı ortaya getirdi. Bu tasarı da inşallah Allah nasip ederse yakında meclise sevk edilecek. Mecliste de bu hadisenin kabul edileceğini tahmin ediyorum. Gelirine göre sigortalı esnaf ve sanatkarımızın ödemiş olduğu primlerin yüzde 3’ü kadar da işsizlik sigortası, buna 1 puan da devlet ekleyerek yüzde 4 olarak Ahi Sigortası olacak. Bu Ahi Sigortası neye yarayacak? 600 gün prim ödeyen esnaf ve sanatkar kardeşlerimiz, eğer ki tabii afet ve başından bazı şeylerin geçmesi durumunda 180 gün asgari ücretin yüzde 40’ından aşağı olmamak üzere ödemiş olduğu prim değerine göre işsizlik sigortası parası alacak”

MECLİSTEN GEÇER
“Eğer ki 900 gün ödemişse 300, 900 günden sonraki ödemelere de 11 aya kadar Ahi Sigortası’ndan yaralanacak. Aynı zamanda da eğer ki hastası varsa sağlık hizmetlerinden yararlanılacak. İnşallah yakın bir zamanda meclisimizden geçer. İşçilerimiz nasıl ki işsizlik sigortası alıyorsa bu arkadaşlarımız da işsizlik sigortasından para alacak” dedi.

HİLELİ YOLLARA BAŞVURANLAR İSTİFADE EDEMEYECEK
Köstekli, sigortadan yararlanmak için hileli yollara başvuranların istifade edemeyeceğinin altını çizerek, “Yalnız burada dükkanını devredenler, hileli iflaslar veya bu imkandan yararlanmak için işyerini başkasına devreden arkadaşlarımız istifade edemeyecekler. Ahilik Sigortası çıkarsa inşallah iflas eden, işini kaybeden, yangın geçiren, sel felaketi gören, kaza yapan esnaf ve sanatkarımız bu hadiseden yararlanacak” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x