Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

11 FETÖCÜ TUTUKLANDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

3 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 9 öğretmenden 5’ini adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk eden savcı, hakkında gözaltı kararı çıkarılınca kayıpları karıştı

Kırıkkale’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 öğretmenden 3’ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, örgütün kriptolu iletişim programı “ByLock” kullandıkları iddia edilen ve daha önce açığa alınan 9 öğretmeni gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 3 tutuklandı. 5 zanlı adli kontrol kararıyla mahkemece, biri de savcılıkça serbest bırakıldı.

Öte yandan, 5 öğretmeni adli kontrol kararıyla mahkemeye sevk eden savcı Mustafa Tiryaki’nin, dün HSYK tarafından açığa alınan savcılar arasında olduğu ortaya çıktı.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan savcının evinde ve adliyedeki odasında arama yapıldı.

Tiryaki’yi yakalama çalışmaları devam ediyor.

8 Kişi Daha Tutuklandı

 Kırıkkale’de adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 8’i tutuklandı

Kırıkkale’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 8’i tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün kapatılan okullarında ve yurtlarında öğretmenlik yaptıkları, kriptolu iletişim programı “ByLock”u kullandıkları ve çeşitli kurumlarda FETÖ gruplarının “sorumlu abileri ve yöneticileri” oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 9 şüphelinin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Mahkemeye çıkarılan 9 zanlıdan 8’i tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x