Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

112’ye yeni bina

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ 2017 YILININ İLK KOORDİNASYON TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

 

112 acil Çağrı Merkezi 2017 yılının ilk koordinasyon toplantısını Vali M.İlker Haktankaçmaz’ın başkanlığını yaptı. Toplantıda gelen çağrıların yüzde 70’inin asılsız olduğunu belirten Vali Haktankaçmaz, asılsız çağrıların insanların hayatlarını kaybetmesine zemin sağladığının altını çizdi. Toplantıda ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezine yapılacak yeni bina hakkında bilgiler verildi.

 

VALİ HAKTANKAÇMAZ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

112 Çağrı Merkezi toplantı salonunda yapılan 112 Acil Çağrı Merkezi İl Koordinasyon toplantısına Vali M.İlker Haktankaçmaz’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammed Ali Tekinay ve il müdürleri katıldı. Koordinasyon toplantısında 112 Çağrı Merkezi hakkında teknik bilgiler veren Müdür Tekinay, 112 Acil Çağrı Merekzinin yapılması planlanan yeni binası hakkında da bilgiler verdi.

 

TAHSİS RAPORU ALINDI

Müdür Tekinay, yeni yapılması planlanan 112 Acil Çağrı Merkezi binası hakkında verdiği teknik bilgiler verdi. 09 Haziran 2016 tarihinde Kırıkkale Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğüne yazı yazıldığını belirten Müdür Tekinay, “Müdürlük taşınmaz kayıtlarında bulunan 2.5 dönüm ve üzeri arazilerin (özellikle anayol kenarlarında bulunan) listelenerek müdürlüğümüze bilgi verilmesi istenmiştir. İki arazi bilgisi verilmiş olup; Aşağı Mahmutlar 4.500 m2, Gündoğdu mahallesi 2300 m2. 28 Temmuz 2016 tarihinde Kırıkkale Belediyesi Başkanlığı’ndan İmar Tadilat Planı istenmiştir. 01 Ağustos 2016 tarihinde Kırıkkale Belediyesi Meclisi tarafından yapılan toplantıda İmar Tadilat palanı görüşülmüş ve park alanı olarak planlanan parsellerin resmi kurum alanına dönüştürülmesine Kırıkkale Belediye Meclisi tarafından karar verilmiştir. 24 Aralık 2016 yılında ise Defterdarlıktan tahsis oluru raporu alınmıştır” dedi.

 

ZEMİN ETÜTLERİ YAPILIYOR

112 Acil Çağrı Merkezinde birden fazla kurumun personelinin görev yaptığına değinen Vali Haktankaçmaz, “Bu 112 numarasının aranması işini vatandaşın da el alışkanlığı olarak bu tür bilgilendirme faaliyetleri ile herhangi bir acil durumda, ne olursa olsun 112’yi araması konusunda bilinçlendirme çalışması var. Bu dönem içerisinde yapılacak olan bazı çalışmaları değerlendireceğiz. 112’nin yeni binasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Zemin etütleri yapıldıktan sonra hızlı bir şekilde binayı tamamlayacağız.  Şehrin imajına katkıda bulunacak yeni bir bina olacak” dedi.

 

Haber-Foto Burak CAN

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x