Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

1200 öğrencinin istihdamı bekleniyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

‘Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor’ Adlı Proje Kapsamında Prof. Dr. Cem Kılıç ve Hakan Özgenç, öğrencilerle buluştu. Yapılan projenin ilki geçtiğimiz hafta Kırıkkale’de başlarken, proje kapsamında bin 200 öğrencinin kayıtlı istihdam ile ilgili farkındalık düzeyinin arttırılması sonucu bekleniyor.

 

BÜTÇE 193.744,02 AVRO

Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor projesi, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi 193.744,02 Avro olup, bu tutarın 21,679,96 Avro’luk kısmı Ahiler Kalkınma Ajansı’nın eş finansman katkısıdır. Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı’na sunulan  “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi başarılı bulunarak 1 Temmuz 2016 itibariyle uygulanmaya başladı.

 

SAHA ANALİZ ÇALIŞMASI

Faaliyet planında, kurumsal eğitimler ile kurumların kapasitelerinin arttırılması, iyi uygulama örneklerini yerinde görmek için yurt dışı çalışma ziyaretinin gerçekleştirilmesi, saha analiz çalışması ve kayıtlı istihdamın teşviki stratejik plan çalışmasının yapılması, bilgilendirme toplantıları ve öğrencilere yönelik paneller düzenlenmesi yer alan projenin hedef kitlesini, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir illerinin; Ticaret ve Sanayi Odaları ile bunların 400 üyesi, Esnaf ve Sanatkârları Odaları ile bunların 400 üyesi, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkârlar Odalarında çalışan 50 personel ile bu illerde öğrenim gören 800 üniversite ve 400 orta öğretim öğrencisi oluşturmaktadır.

 

İLKİ KIRIKKALE’DE YAPILDI

Bu hedef kitlede yer alan ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik ilgili 4 ildeki etkinlikler ise, geçen hafta Kırıkkale’de başladı. İlk etkinlik, 13 Nisan 2017 tarihinde Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte ilk olarak kürsüye gelen Okul Müdürü Erol Tuğ öğrencilerine, işe başladıktan sonra karşılaşabilecekleri sıkıntılarla ilgili önemli konuların anlatıldığı bu programı dikkatle takip etmeleri tavsiyesinde bulundu ve projeyi ve programı hazırlayan Ahiler Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.

 

ÇALIŞMALARA BAŞLANILDI

Ardından kürsüye gelen Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol, Ajans olarak bölgenin kalkınmasına yönelik olarak birçok faaliyet yürütmeye devam ettiklerini belirterek, kayıtsız istihdamın önlenmesine yönelik gerçekleştirecekleri faaliyet sayısını arttırmaya karar verdiklerini ve bu doğrultuda bu projeyi hazırlayarak Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunduklarını ve projenin başarılı bulunması ile çalışmalara başladıklarını ifade etti.

 

SAVE TUŞU NE İŞE YARAR?

Kırıkkale SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü de konuşmasında, sosyal güvenliğin tüm bireylerin yaşamları boyunca karşılaşacakları bir takım sıkıntılara karşı koruyan bir şemsiye olduğunu, anayasal bir hak olan olan sosyal güvenlikten bazı insanların yaralanamadığını ve kayıt dışı istihdamın birçok olumsuzluğa yol açtığını vurguladı. Kayıtlı istihdamla ilgili gerçekleştirilen ayrıntılı sunumun ardından Tiyatro Sanatçısı Hakan Özgenç “Save Tuşu Ne İşe Yarar?” adlı tek kişilik gösterisi ile öğrencilere eğlenceli bir dille kayıtlı istihdamın önemini anlattı.

 

K.Ü’DE ETKİNLİK

Bu kapsamdaki aynı gün içerisindeki diğer etkinlik ise Kırıkkale Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte söz alan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol, Ajans olarak yaptıkları çalışmaları ve kayıtlı istihdam konusuna verdikleri önemi vurgulayarak sözü Kırıkkale Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Aksoy’a bıraktı. Aksoy ise konuşmasında; Türkiye nüfusunun yaşlanmaya başlandığını bu nedenle kayıtlı istihdam konusunun bugünlerde daha önemli hale geldiğini belirterek, ileride sosyal güvenlik fonlarının kaynak sıkıntısı yaşayabileceklerine dikkat çekti.

 

SORULARI YANITLADILAR

Ardından Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Milliyet Gazetesi Ekonomi Yazarı ve NTV Ekonomi Yorumcusu Prof. Dr. Cem Kılıç üniversite öğrencileriyle buluştu. Öğrencilere yönelik kayıtlı istihdam konulu ayrıntılı bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Cem Kılıç sunumunun ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Prof. Dr. Cem Kılıç’ın ardından Tiyatro Sanatçısı Hakan Özgenç “Save Tuşu Ne İşe Yarar?” adlı tek kişilik gösterisini lise öğrencilerinin ardından Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerine de sundu.

 

NEVŞEHİR’DE SONA ERECEK

Tiyatro Sanatçısı Hakan Özgenç’in “Save Tuşu Ne İşe Yarar?” adlı tek kişilik gösterisi 20 Nisan’da Aksaray Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 26 Nisan’da Kırşehir Fatma-Muzaffer Mermer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam edecek. 4 ilde de saat 10:00’da başlayacak olan gösteriler 27 Nisan 2017 tarihinde Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sona erecek

 

ARTTIRILMASI BEKLENİYOR

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Milliyet Gazetesi Ekonomi Yazarı ve NTV Ekonomi Yorumcusu Prof. Dr. Cem Kılıç üniversite öğrencilerine yönelik seminerleri ise; 25 Nisan’da Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 27 Nisan’da Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi’nde devam edecek. İlgili Üniversitelerin konferans salonlarında gerçekleştirilecek olan seminerler 28 Nisan 2017 tarihinde Aksaray Üniversitesi’nde sona erecek. Bu faaliyetler sonunda, Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir illerinde toplam 1200 öğrencinin kayıtlı istihdam ile ilgili farkındalık düzeyinin arttırılması sonucu bekleniyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x