Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

136 yılın en sıcak yazı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de son 136 yılın en sıcak yaz mevsiminin yaşanacağı konusunda uyarılarda bulundu. Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası Kırıkkale’de 37’lik derecesiyle adeta asfalt eritti.

 

SICAKLIKLAR ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, termometrelerin önümüzdeki günlerde daha da bir üst derece sıcaklıkları göstereceğini açıkladı. Geçtiğimiz gün Kırıkkale’de 37 dereceye ulaşan sıcaklık, asfalt eritti. Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası, Türkiye’yi adeta kavurdu. Termometreler Kırıkkale’de açık alanlarda 35-37 dereceyi gösterirken, gölgelik alanlarda 33 dereceyi gösterdi.

 

SAHUR VE İFTARDA BOL SU İÇİN

Ramazan Ayı ile birlikte oruç tutan ve susuzluklarına engel olmak isteyen vatandaşlar da kendilerini mesire alanları ve çeşitli serinleme yöntemlerinde bulundular. Sağlık uzmanları ise “Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Bol sıvı tüketin” diye uyarıyor.

 

SİNSİ BİR DOĞAL AFET

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen şunları söyledi: “Dünya genelinde sıcaklık ölçümlerinin başladığı 1880’den bu yana en sıcak yıl yaşanıyor. Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşanan sıcaklık doğal afet boyutuna çıkmaya başladı. Sinsi bir doğal afet. 45 ila 46 derece civarında seyreden sıcaklıklar haziranın sonuna kadar devam edecek. İstanbul’da 34 dereceleri görüyoruz. Mevsim normallerinin 7 ila 8 derece üzerinde seyrediyor. Türkiye’de sıcaklıklar 60-70 yıldan beri ölçülüyor. Ülkemiz 2016 yılını, son 70 yılın en sıcağı olarak yaşıyor.”

 

ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz da “Aşırı sıcaklarda vücudumuzun tuz ve su dengesi bozulur. Ölümlere kadar gidebilecek sıcak çarpmaları meydana gelebilir. Dışarı çıkarken özellikle başınızı sıcaktan koruyun. Sıcak çarpmasının en büyük belirtileri, ateş yükselmesi, baş ağrısı ve kusma” diye konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu