Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İnanç ve azmin zaferi
Şanlı Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden biri olan “30 Ağustos Zafer Bayramı” 92. yılında da tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de coşkuyla kutlandı. Binbaşı Hakan Gök törende yaptığı konuşmasında “ o günün şartlarında Türk ordusu büyük fedakarlık, inanç ve azmin zaferi’’ dedi.

Geçiş törenini izlediler- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriTürk tarihine altın harflerle kazınan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Vali Ali Kolat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı  Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başladı. Valilikte  kutlamaları kabul eden Vali Ali Kolat, daha sonra Fevzi Çakmak caddesinde ki kutlamalara katıldı.

Eşsiz bir zafer
Binbaşı Hakan Gök törende yaptığı konuşmasında Türk ordusunun büyüklüğünden bahsetti  Gök “Bugün Büyük Türk Milleti kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferinin 92. yıl dönümüdür. Bu zafer hürriyet ve bağımsızlığına düşkün bir milletin baş komutan Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş milli birlik ve beraberlik ruhun içinde dünyanın en güçlü ordularına karşı azim ve inancın zaferidir. Bu zafer tarihten silinmek istenen Türk Milletinin Atatürk sayesinde zirveye çıktığı edebiyen yaşatılacak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı Türk Birlik ve beraberliği kudret ve kabiliyetini nelere muktedir olduğunu tüm dünyaya öğretildiği tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zaferdir.’’diye konuştu.

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriBorçluyuz
92. Zaferi görmekten büyük mutluluk duyduğunu ileten Gök “Bizler bugün bu topraklarda namusumuzla şerefimizle başımız dik olarak yaşayabiliyorsak hür bir insan olarak nefes alabiliyorsak her şeyi 30 Ağustos zaferine ve bu zaferi bize armağan eden başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere fedakar şehitlerimize gazilerimize milletimize borçluyuz. Mazisi şan ve şeref dolu bir milletin aziz milletimizin yeniden var olma mücadelemizi ve Türk ordusunun subayi ve komuta heyetiyle yüksek kahramanlıklarıyla ne kadar övünsek azdır. Türk tarihine altın harflerle yazılmış bu zaferi 92. yıl dönümünde böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusu mensubu olmakla gurur duyuyoruz.’’şeklinde konuştu.

Türk milletine kutlu olsun- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriHep birlikte bu emaneti koruyacaklarını belirten Gök “Büyük önder Atatürk ile silah arkadaşları ve vatanın toprağının belirli canlarıyla ödeyen Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor kahramanlıklarıyla destanlar yaratmış gazilerimizi şükranlarımızı sunuyoruz. Emanet ettikleri bu kutsal topraklarını Türk milletini ve cumhuriyetimizi canımız pahasına koruyacağımıza ve kollayacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Şanlı zaferin 92. yıl dönümü büyük Türk milletine ve onun bağrından kopan kahraman Türk milletine kutlu olsun’’ dedi.

Teşekkür ediyorum
Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise törenden sonra yaptığı açıklamada “Zafer bayramının 92. yılını kutluyoruz. 30 Ağustos bağımsızlığımızın ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel taşıdır. Düşmanın tamamen denize döküldüğünün büyük bir zaferlerle başlangıç olmuştur. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarına minnet ve şükran borçluyuz. Bu vesileyle şehitlerimizi de rahmet le anıyoruz. Bu ülkeyi bize bırakan o günün çok olumsuz şartlarında bu ülkenin bu şartlara gelmesinde herkese çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu