Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün en önemli kaynağını kadınlar oluşturmaktadır. Gerek dünyada gerekse Türkiye’de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınlar oynamaktadırlar. Kadınların tarımsal üretimde, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim’i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Kadın Çiftçiler Günü 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmakta.

İlimizde bu yıl Dünya Kadın Çiftçiler Gününü Merkez Aşağı Mahmutlarda Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Ali DEMİR, Tarım Teknikeri Berrin HİŞTİR ve Sosyolog Memduha YAMAN, Ayşe ÖZYÖN’ün gelinleriyle birlikte seracılık ve büyükbaş hayvancılık yaptığı işletmeyi ziyaret etmişlerdir. Tarımsal konularda sohbet edilerek şikâyet ve öneriler dinlenmiş, Çiftçi bayanlarımızdan gelen istek üzerine Mantarcılık konusunda eğitim düzenlenmesine karar verilerek özverili çalışmalarından dolayı çiftçi bayanlarımıza teşekkür edildi.

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı YILMAZ; gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal iş gücünün en önemli kaynağını kadınların oluşturduğuna dikkat çekerek “Kadın İşçiler tarımsal üretimin her aşamasında yer almakla birlikte daha çok gıda, ürün hasadı, ürünlerin işlenmesi gibi alanlarda yoğunlaşmaktadır. Çocuğundan evinden ayrı, tarlasında bağında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak evine ve ülkemize üretimle destek veren kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Gününü tebrik ediyorum ” dedi.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x