Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

17 köylüye yüzde 2 faizli KEYY kredisi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

HEYELAN AFETİ KAPSAMINDA YAYLAYURT KÖYÜNE YENİ KONUTLAR YAPILACAK

Delice İlçesine bağlı Yaylayurt köyünde yaşanan heyelan afeti nedeniyle hak sahibi 17 aileye Kendi Evini Yapana Yardım (KEYY) kredisi verilmesi kararlaştırıldı. Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından iskan konutlarının inşa edileceği yeni parsellere ait tapular hak sahiplerine teslim edildi.

YENİ TAPULARI ÇIKARTILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kırıkkale İli Delice İlçesi Yaylayurt Köyünde heyelan afeti nedeni ile hak sahibi kabul edilen 6 aileye 1984-1986 yılları arasında, 5 aileye de 1993-1996 yılları arasında toplam 11 afet konutu yapılarak teslim edilmişti. Yaylayurt Köyünde afete maruz kalmayan diğer ailelerin talepleri doğrultusunda 5543 Sayılı İskân Kanunu’nun 16. Maddesi hükmü gereği Yaylayurt köyü Bakanlıkça 2010 yılında Arazi ve İskan Etüt-Proje Programına alınarak, Delice Kaymakamının başkanlığında kurulan Mahalli İskan Komisyonunca 17 aile hak sahibi kabul edilmişti. Hak sahibi kabul edilen 17 ailenin nakilleri için yeni yerleşim yeri olarak köy sınırı içerisinde belirlenen taşınmaz için Kırıkkale Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce hazırlanan İmar Planı ve İmar Uygulamalarının İl Genel Meclisince de onaylanmasına müteakip oluşturulan parsellerin tescilleri sağlanarak hak sahipleri adına tapuları çıkartıldı.

2018 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, konutların tamamlanmasını takip edecek 24. ayın sonunda ilk taksiti başlanmak, 10 yılda eşit taksitlerde ödenmek üzere yıllık %2 faizle her aileye 70.000,00.- TL konut kredisi vermek üzere 2018 Yılı Yatırım Programına alındı. Delice İlçesi Yaylayurt Köyünde yapılacak iskân uygulaması ile ilgili 17 aile temsilcileri ile bilgilendirme toplantısı yapılarak, Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mustafa Karagöz tarafından iskân konutlarının inşa edileceği yeni parsellerine ait tapuları teslim edildi. Hak sahibi aileler İl Özel İdaresinden ruhsatlarını almalarına müteakip KEYY (Kendi Evini Yapana Yardım) metodu ile Bakanlıktan sağlanan TİP-8 (16 aile) ve TİP 11(1 aile) projelerine göre İl Müdürlüğünün gözetimi ve teknik desteğinde inşaatlarına başlayacak.

HABER MERKEZİ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x