Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

180 milyon dolar kredi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Doğalgaz Santrali’ne kredi sağlayan Korea Eximbank’ın Türkiye Baş Temsilcisi Ahn Sangseon, Çanakkale Köprüsü’nün finansmanına da talip oldu. Sangson, talip olan projenin finansmanı için tüm desteklerinin sürdüğünü vurguladı.

 

KIRIKKALE DOĞALGAZ

SANTRALİ’NE KREDİ SAĞLAMIŞTI

Köprünün finansman anlaşmasının Mart 2018’de yapılacağı bilgisini veren Sangseon, ağustos-eylül ayı gibi projeyi finanse edecek bankalar konsorsiyumunun oluşacağını, projenin en kısa süre içinde finanse edilmesinin beklendiğini söyledi. Korea Eximbank, Türkiye’de Avrasya Tüneli, Üçüncü Köprü, Kırıkkale Doğalgaz Santrali ve Gaziantep Hastane Projesi’nin finansmanı da dahil olmak üzere 1.5 milyar dolar tutarında kredi kullandırdı. Bankanın yeni hedefi ise Çanakkale 1915 Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin finansmanı için kredi kullandırmak.

 

TÜRKİYE POTANSİYELİ

Milliyet’ten Duygu Erdoğan’ın haberine göre projenin Türkiye için öneminin farkında olduklarını kaydeden Sangseon, “Projenin bölgenin kalkınmasını birçok anlamda katkısı olacağına inanıyoruz. Ayrıca bu projenin Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi açısından da önemli olduğunun farkındayız. Dünyanın en uzun ayak aralığına sahip köprüsü olacak bu projeyi bu nedenlerle de başından beri destekliyoruz. Bu destek kapsamında ihale aşamasında projenin finansmanına ilişkin niyet mektubumuzu konsorsiyuma iletmiştik. Şu anda projenin finansmanı için desteğimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

3 YIL ÖNCE AÇILDI

Türkiye ve Kore arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için 3 yıl önce Türkiye ofisini açtıklarını hatırlatan Sangseon, Türkiye’nin önemli fırsatlar barındırdığını vurguladı. Sangseon, “Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında yatırımcılar açısından çok cazip fırsatlar sunuyor. Ekonomisi çok hızlı bir şekilde 2017 yılında stabilizasyon sürecine girdi. Dolar kuru 4 lira iken bugünlerde 3.50 seviyelerinde stabilize oldu. Potansiyelinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. Bunun için de buradayız” diye konuştu. Koreli firmaların Türkiye’deki yatırımlarının artırdığını ve hedef büyüttüğünü belirten Ahn Sangseon, “Son olarak Mars sinemaları Koreli bir yatırımcı tarafından satın alındı. Bu finansman kapsamında 180 milyon dolar kredi kullandırdık” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x