Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BahşılıBalışeyhDeliceGündemKarakeçiliKeskinKırıkkaleManşetSulakyurtYahşihan

19 Mayıs ilçelerde coşku ile kutlandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Sulakyurt, Balışeyh, Yahşihan, Bahşılı, Delice, Karakeçili ve Keskin ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

 

Sulakyurt’taki tören, Çok Programlı Anadolu Lisesi önünden gençlik yürüyüşle başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Burada konuşan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram, gençlerin aydınlık yarınların meşalesini taşıdıklarını belirterek, “Büyük medeniyetimizin davasını omuzlarında hisseden sizler, her gün kendinizi yenileyerek yüreklerinizi aşk ve heyecanla dolduruyorsunuz. Sizlere daima güvendik ve güvenmeye de devam edeceğiz. Sizlere ne kadar hizmet etsek, sevsek ve sizleri ne kadar sahiplensek azdır. Biliyoruz ki sizin öz güveniniz, azminiz ülkenin en büyük teminatıdır.” diye konuştu. Törende Hakim Mehmet Çakıroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından plastik su bardaklarıyla İngilizce şarkılara ritim tutmaları ve işitme engelliler için bazı müziklerde işaret dilini kullanmaları ilgi ile izlendi. Törene, Kaymakam Dağ’ın yanı sıra Belediye Başkanı İsmail Bildik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şafak Şahin, kurum yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Tören, ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesi ve diğer etkinliklerin ardından son buldu.

 

BALIŞEYH

Balışeyh ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Tören, Hükumet konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Prof. Dr. Tüm General Derviş Şen Çok Programlı Anadolu lisesi bahçesinde devam eden programa, Kaymakam Yusuf Yıldırım ile kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Burada öğrenciler şiir ve kompozisyon okudu, halk oyunları oynadı. Etkinlik, ilçe genelinde çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye ve madalyalar verilmesinin ardından sona erdi.

 

YAHŞİHAN

Yahşihan ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstikal Marşı okundu. Öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi düzenlendi ve şiirler okundu. Tören ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin hediyelerinin verilmesinin ardından son buldu.

 

BAHŞILI

Bahşılı ilçesinde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma ile başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu. Çok Programlı Anadolu Meslek lisesi bahçesinde devam eden törende öğrenciler halk oyunları gösterisi yaptı. Tören, ilçe genelinde yapılan şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu. Törene, Kaymakam Harun Ersin Polat, Başkan İbrahim Uyar, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

DELİCE

Delice Çok Programlı Lisesi bahçesinde düzenlenen törende öğrenciler bayrak yarışı, folklor gösterileri ve halk oyunları gösterileri düzenlendi. Program ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesiyle son buldu.

 

KARAKEÇİLİ

Karakeçili Kültür Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Karakeçili Çok Programlı Anadolu Lisesi Spor Salonunda devam etti. Burada öğrenciler tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Şiirlerin okunması, bardak ve kalem oyunlarıyla program sona erdi. Programa Kaymakam Onur Özaydın, Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

 

KESKİN

Keskin ilçesinde Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ve beraberindekiler Keskin Atatürk Stadyumuna kadar yürüdü. Burada öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu ve şiirler okundu. İlçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. AA

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x