Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

“2 fakülte istiyoruz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale TSO Hizmet binasının açılışında konuşan Başkan Gök, siyasiler ile TOBB’dan talepte bulundu.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binası önceki gün düzenlenen görkemli tören ile hizmete açıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  TSO Hizmet binası açılışında yaptığı konuşmada, farklı düşünülmesi ve farklı düşüncelerin istişareyle ortak akla çevrilmesi gerektiğini söyledi. TSO Başkanı Gök ise, oda yapılan çalışmalar ile Kırıkkale ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

Fedakarlık yapıyoruz

TSO Hizmet binası açılışına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, partilerin milletvekili adayları ile çok sayıda davetli katıldı. TSO Başkanı Ekrem Gök günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açılış konuşmasında, hizmet binasının temininde katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Ticaret odası başkanlığı dönemi ve Kırıkkale’de bugüne kadar sürdürdüğü ticari hayatı hakkında bilgi vererek konuşmasını sürdüren Gök, 1999 yılından beri Ticaret ve Sanayi Odasında Meclis Üyeliği, Meclis Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundum. 2 yıldır da Yönetim Kurulu Başkanı olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin

Başkanı sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte çalışıyorum. Sayın Başkanımızın bir sözü var ‘’İBADETE YAKIN İŞ YAPIYORSUNUZ’’ evet bizler bu görevi her şeyden fedakarlık yaparak, gönülden ve hiçbir ücret, maaş almadan ifa ediyoruz. Çünkü Kendisinden hem büyük bir enerji alıyoruz, hem de çok kıymetli şeyler öğreniyoruz. Ülkemizi sevmeyi, insanımıza hizmet etmenin gururunu yaşamayı, beraber bir şeyler yapmanın mutluluğunu paylaşmayı öğreniyoruz. Hem insan olarak hem ağabey

olarak hem de başkanımız olarak onunla beraber yürümekten, büyük işlere imza atmaktan gurur duyuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizler için yapacağı hizmetler ve önderlik için kendisine teşekkür ediyor ve aziz milletimiz için yapacağı hizmetlerin devamını diliyorum.” Dedi.

Bize düşen göreve hazırız

TSO olarak yerine getirmek istedikleri hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunarak isteklerini de dile getiren TSO Başkanı Ekrem Gök, “Gelecek 2 yıldaki bazı önemli hedeflerimizi de burada sizlere anlatmak isterim. Kırıkkale’mize TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin 2 Fakültesinin açılmasını arzu ediyoruz ve bunun içinde bize düşen görevleri yapmaya hazırız. Üniversitenin açılabilmesi için Milletvekillerimizin de bizlere katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Sayın Başkanımızın da bu isteğimizi en güzel şekilde değerlendireceğini umuyoruz. Bir başka hedefimiz de, Başbakan Yardımcımız Sayın

Beşir Atalay Başkanlığında kurulan İlimizin Savunma Sanayi merkezi olması için Ülkemizde İlk ve tek

Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesini geliştirmek ve yatırımcıları ile buluşturmak olacaktır. Bunun için gerekli çalışmalara başladık ve kısa sürede önemli sonuçlar alabileceğimizi umuyoruz. Kırıkkale artık 7.65 tabancası ile değil, gelişmiş teknoloji silahları, Milli Piyade Tüfeği, gelişmiş askeri malzemeler üretimi ile anılmalı. Bizler Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Başka bir çabamızda fuar çalışmasıdır. İlimizde fuar alanı kazandırmak ve her yıl fuar organizasyonları yaparak ticareti geliştirmek istiyoruz.” Diye konuştu.

Türkiye’de ilk

Hizmet binasının açılışında konuşan yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, ilk sanayileşmenin Kırıkkale’den başladığını belirterek, “Türkiye’de ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni buraya kazandırdık. 65 parselin 35 parseli satılmış durumda. Bu Türkiye’de ilk. Doğrusu da buydu. Türkiye’deki 81 il içinde yaşanılabilir şehirler sıralamasında Kırıkkale 11’inci. Bu Kırıkkale’de huzur, güven ve insanların birbirine saygısının olduğunu gösteriyor” dedi. Kayseri’nin 3 saatte 77 milyar liralık pazara ulaşabildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale’nin 3 saatte ulaşabildiği 181 milyar liralık pazarın bulunduğunu, bu kapsamda müthiş bir avantajı olduğunu vurguladı. Teknolojide dünyada en üst segmentin silah sanayisi olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hata kabul etmez. Şekerde hata kabul eder de silahta hata kabul etmez. En üst segmentte yetişen ustalar, Makine Kimya Endüstrisi Kurumunda yetişen ustalarımızdır. Bu potansiyeli iyi değerlendirmek lazım. 2013-14 arası değerlendirmeye baktığımız zaman Türkiye’de açılan şirket sayısı artışı yüzde 16. Bu oran Kırıkkale’de tam yüzde 69 olmuş. Neredeyse Türkiye ortalamasının 5 misli üstünde bir canlılık var. İhracatta da 2013-14 yıllarını mukayese ettiğimizde, Türkiye’de yüzde 4 artış varken, Kırıkkale’de yüzde 16 artış olmuş. 2014-15 ocak ayları arasında sigortalı çalışan sayısındaki artış Türkiye’de yüzde 5, Kırıkkale’de ise yüzde 14. İşte bunlar Kırıkkale’nin dinamizmini ve aktivitesini gösteriyor.” TOBB ETÜ’nün, ülkedeki tercih sıralamasında ilk 3’te bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, burada söz verdikleri fakülteyi açmak için YÖK’e müracaat ettiklerini de bildirdi.

Türkiye için önemli profil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’da TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun Türkiye için önemli profil olduğunu söyledi. Türkiye’ye katkılarının bilindiğini ifade eden Atalay, şöyle konuştu: “Bu dönemde TOBB ilk defa kısır tartışmaların dışına çıkarak Türkiye’nin kalkınmasına katkı veren büyük bir kuruluş haline geldi. Hepimiz bunun şahidiyiz. Bu uluslararası alanda geçerli. Eski yılları hatırlayın. TOBB’un her kongresi bir siyasi manevra alanıydı. TOBB’u da hiçbir zaman büyütmedi. Şimdi G-20 geldi. Dönem başkanıyız ama B-20, G-20’nin önünde seyrediyor. Çünkü bunu TOBB başkanı yürütüyor. Bunun uluslararası alanda ne kadar önemli olduğunu görün. TOBB ETÜ’de bu dönemin eseridir. Bunların hepsi büyük düşüncelerle oluyor.”

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu