Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

2 öğrenciden 1’i açıköğretim okuyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÜNİVERSİTELERDEKİ ÖĞRENCİ SAYISI AÇIKLANDI.

 

Üniversitelerde öğrenci sayısı 6.7 milyona ulaştı; Kırıkkale başta olmak üzere bu öğrencilerden yaklaşık 3.3 milyonu açık öğretimde okuyor. Yani her iki öğrenciden biri açık öğretimde. 1.6 milyon ile en fazla öğrenci, ilk uygulamayı başlatan Anadolu Üniversitesi’nde yer alıyor

 

6 MİLYON 689 BİN 185 ÖĞRENCİ

Türkiye’de önlisans, lisans, lisansüstü, ikinci öğretim, açıköğretim, uzaktan öğretim olmak üzere üniversitelerde toplam 6 milyon 689 bin 185 öğrenci öğrenim görüyor. Bu öğrencilerden 3 milyon 309 bin 70’i açıköğretimde okuyor. Yani her iki üniversiteliden biri açıköğretimde.

 

DİĞER DİPLOMALARLA AYNI

Bir an önce iş hayatına atılmak, meslekte bulunduğu konumdan bir üst göreve yükselmek, askerliğini tecil ettirmek isteyenlerin açıköğretim fakültelerini tercih etmesi öğrenci sayısının artmasında önemli etken. Mezuniyette örgün öğretimi bitiren öğrencilerin aldığı diplomalardan bir farkı olmadığı için de son yıllarda pek çok kişi üniversitede açıköğretimideki bölümleri tercih ediyor.

 

BU DERSLERİ TAKİP EDEBİLİYOR

Açıköğretim fakülteleri dışında üniversiteler uzaktan eğitim programları da açmaya başladı. Bu programların farkı, dersleri akademisyenler internetten ya canlı olarak ya da video ile anlatıyor; öğrenciler de bu dersleri takip edebiliyor. Canlı işlenen derslerde akademisyenlere sorular yöneltilebiliyor. Zaman ve mekandan bağımız öğrenci ve öğretim elemanını, internette bir araya getiren uzaktan öğretim programlarına katılanlar, örgün öğretime devam eden öğrencilerle aynı imkanlardan yararlanıyorlar. O nedenle uzaktan öğretim programlarına da her geçen yıl öğrencilerin ilgisi artıyor.

 

ÜÇ ÜNİVERSİTE UYGULUYOR

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) verdiği bilgilere göre 2016-2017 akademik yılı itibariyle Türkiye’deki üniversitelerin açıköğretim lisans programlarında 1 milyon 903 bin 147, önlisansta 1 milyon 405 bin 923 öğrenci kayıtlı. Uzaktan öğretim lisans programlarında 27 bin 568, önlisansta 34 bin 161, yüksek lisansta 25 bin 237 olmak üzere toplam 86 bin 966 öğrenci öğrenim görüyor. Açıköğretim fakültesi, üç üniversitede yer alıyor. Anadolu ve Atatürk üniversitelerinde açıköğretim fakültesi, İstanbul Üniversitesi’nde ise Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi adı altında eğitimler veriliyor. Anadolu Üniversitesi bünyesinde açılan İktisat ile İşletme fakültelerinde de açıköğretim lisans programları mevcut. Bu üniversiteler arasında en fazla öğrenci Anadolu Üniversitesi’nde.

 

GÖZDE BÖLÜMLER VAR

Anadolu Üniversitesi’nin açıköğretim sistemiyle eğitim veren İktisat Fakültesi’nde 305 bin 480, İşletme Fakültesi’nde 276 bin 362, Açıköğretim Fakültesi’nde 525 bin 934 olmak üzere 1 milyon 107 bin 776 aktif öğrencisi var. Kaydını donduran öğrencilerle birlikte bu sayı 1 milyon 650 bin 96’yı buluyor. Atatürk Üniversitesi’nin Açıköğretim Fakültesi’nde ise 21 bin 762 öğrenci yer alıyor. Üniversite lisans ve önlisans programlarına öğrenci alıyor.

 

KIRIKKALE VE BÖLGELER

Uzaktan öğretim önlisans programları ise Afyon Kocatepe, Akdeniz, Amasya, Ankara, Atılım, Beykent, Bitlis Eren, Manisa Celal Bayar, Çanakkale Onsekiz Mart, Çukurova, Dokuz Eylül, Erzincan, İnönü, İstanbul Aydın, İstanbul, Kafkas, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Karabük, Kırıkkale, Kocaeli, Marmara, Mersin, Muğla Sıtkı Koçman, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Okan, Ondokuz Mayıs, Sakarya, Süleyman Demirel, Trakya olmak üzere 29 üniversitede bulunuyor. Ayrıca Plato, Beykoz Lojistik, Kapadokya meslek yüksek okullarında da uzaktan öğretim veriliyor. YÖK, ayrıca 55 üniversitede uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarının açılmasına izin verdi. Üniversitelerde önlisans programları meslek yüksekokulları, lisans programları fakülteler, yüksek lisans programları ise enstitülerde yürütülüyor. Bazı üniversitelerdeki uzaktan eğitim merkezlerinde ise eğitim verilmiyor sadece uzaktan öğretim programlarına teknik destek sağlanıyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x