Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

2 Sefer Müebbet Aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tutukluluk süresinin dolmasına 1 ay kala iki kez müebbet hapis cezası aldı

ANKARA’da 2011 yılında iki çocuğunun annesi eşi Yasemin Akpan ve şoförlüğünü yaptığı emniyet amirini Ali Sapan’ı öldüren, kayınvalidesini ağır yaralayan polis memuru Veli Akpan, aldığı cezanın Yargıtay  tarafından bozulması nedeniyle yeniden yargılandığı dava sonunda iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mağdur ailelerin avukatı, sanığın yargılama süresince tutukluluk süresinin dolması için uğraştığını belirterek, “Bir ay içerisinde karar Yargıtay tarafından onaylanmazsa, sanığın salıverilmesi gündeme gelebilir” dedi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Veli Akpan, Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nden SEGBİS sistemiyle bağlandı. Duruşmaya taraf avukatlarının yanı sıra Veli Akpan’ın öldürdüğü eşi Yasemin Akpan’ın babası Sıddık Ağladım ve emniyet amiri Ali Sapan’ın babası Selahattin Sapan katıldı.

MAHKEMEYE SUNDUĞU RAPOR KABUL EDİLMEDİ

Sanık Veli Akpan’ın mahkemeye sunduğuBakırköy  Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden aldığı, ‘tedavi ile çalışma olanağı vermeyen nitelikte atipik psikotik bozukluğu’ olduğunu gösterir raporu ile delillerin yeniden toplanması isteği mahkeme heyeti tarafından ‘duruşmayı uzatma amaçlı talepler’ olduğu gerekçesiyle ret edildi. Mağdur yakınları ve avukatları da sanığın tutukluluk süresinin dolmasına bir ay kaldığını, bu celsede cezalandırılmasını istedi.

“ÇOK PİŞMANIM ADALETE SIĞINIYORUM”

Talepleri kabul edilmeyen ve son sözü sorulan Veli Akpan, “Çok pişmanın, çok üzgünüm sevdiğim insanlara zarar verdim. Olmasaydı iyiydi. Adalete sığınıyorum” dedi. Mahkeme heyeti oy birliğiyle, yaklaşık 5 yıl süren yargılamanın ardından sanığı, eşi ve emniyet amirini öldürmekten iki kez müebbet ve kayınvalidesini öldürmeye teşebbüsten 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Polis memuru Veli Akpan, Kasım 2011 yılında, Altındağ’da oturdukları evi terk ederek babasının evine yerleşen Yasemin Akpan’ın tabancayla vurarak öldürdü. Kayınvalidesi Hacer Ağlayan’ı ağır yaralayan Akpan, daha sonra gittiği görev yaptığı polis merkezinde emniyet amiri Ali Sapan’ı öldürdü. Öldürmek için başka bir polis memurunun evine giderken yakalandığı iddia edilen Akpan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak yargılamasına 2011 yılında başlandı.

AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİLDİR RAPORU ALDI

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren yargılama sırasında Veli Akpan, Bakırköy Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden akli dengesinin yerinde olmadığına dair rapor aldı. Bunun üzerine öldürülenlerin yakınları duruma itiraz ederek Adli Tıp Kurumu ‘ndan yeniden rapor alınmasını istedi. Adli Tıp Kurumu Veli Akpan’ın akli dengesinin yerinde olduğu yönünde rapor verdi. Mahkeme de sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl hapis cezası verdi.

YARGITAY KARARI BOZDU

Sanığın avukatı dosyayı kararın ardından Yargıtay’a götürdü. Yargıtay iki rapor arasında çelişki olduğu gerekçesiyle mahkemenin kararını bozdu. Mahkeme kararında dirense de Yargıtay ikinci kez aynı yönde karar aldı. Dosya bu kez Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gitti. İki rapor arasındaki çelişkiyi gidermek için Adli Tıp Kurumu ‘na giden dosyada sanık Veli Akpan için, Adli Tıp Üst Kurulu ‘akli dengesi yerindedir’ kararı verdi. Bu raporun ardından yargılama yeniden başladı.

Sanık ikinci yargılamanın sonunda da mahkeme tarafından aynı cezaya çarptırıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x