Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

2 Yıl Şartı Kaldırılıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Makine Kimya ve Endüstrisi Kurumu(MKEK)’nun Kırıkkale’de bulunan fabrikalarına son personel alımında koyduğu 2 yıl deneyim şartının geçici olduğu açıklandı. İl Genel Meclis Üyesi Ekmel Cönger’in araştırma önergesi üzerine açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, şartın firmanın talebi üzerine konduğunu, sadece son alımı ilgilendirdiğini söyledi.

 

MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ İSTENİLDİ
İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarına devam etti. Meclis, gündemdeki konuları görüşerek karara bağladı. Toplantısı öncesi İl Genel Meclis Üyesi Ekmel Cönger meclise 2 değişik araştırma önergesi verdi. Cönger, Ünal Tamkoç ve Dağıstan Bilgiç tarafından verilen ilk araştırma önergesi “Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe kalkışmasından dolayı OHAL’le ilimizden FETÖ terör örgütünden açığa alınan ve ihraç edilen personel sayıları konusunda meclisimizin bilgilendirilmesini ve araştırılmasını teklif ediyorum” oldu. Meclis Başkanı Çaykara konunun meclis başkanlığıyla alakası olmadığı için bu önergeyi gündeme almayacaklarını söyledi. Cönger’in ikinci önergesi ise Kırıkkale kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan ve her kesimin tepkisini çeken MKEK’nin son personel alımında getirdiği 2 yıl deneyim şartı oldu. Önergede konunun meclis tarafından araştırılarak oluşan mağduriyetin giderilmesi istendi. Bu önergede oylanmadan gündeme alınmadı.

 

SİYASİLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

Gündeme alınmayan MKEK’nin son alımlarda getirdiği 2 yıl deneyim şartı konusundaki önergeyle ilgili toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara “Bunu MKEK Genel Müdürlüğü yapıyor. Bu durum en çok siyasileri zor durumda bıraktı. Kırıkkale Milletvekillerimiz konuyla ilgili Genel Müdürümüzle görüştü. MKEK’nın sıvı çelik üretimi konusunda yaptığı yatırımı üstlenen firmanın böyle bir talebi olmuş. Bu talep karşılanırken şart diğer alımlara da yansımış. MKEK Genel Müdürü bize bu şartın sadece bu alımlar için geçerli olduğunu, bundan sonraki alımları ilgilendirmediğini söyledi. Yani bu seferlik uygulanan 2 yıl deneyim şartı diğer personel alımlarında zorunlu olmayacak” dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x