Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

20 ile 80 ambulans dağıtıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık Bakanlığının 2016 yılı içerisinde dağıtımını yapacağı 836 ambulansın anahtar teslim törenlerinden dördüncüsü Sivas’ta yapılırken, Kırıkkale başta olmak üzere 20 ile ambulans verildi. Törende konuşan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Gedik; “Ülkemizi Ortadoğu, Asya ve Balkanlara da acil sağlık hizmetini sunacağımız bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz”
 
YAYGINLAŞIYOR
Sağlık Bakanlığının 2016 yılı içerisinde dağıtımını yapacağı 836 ambulansın anahtar teslim törenlerinden dördüncüsü Sivas’ta yapıldı. Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Alim Barut, insan hayatında sağlığın önemine değinerek, yeni ekipmanların hayırlı olmasını diledi. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hikmet Selçuk Gedik de acil sağlık sisteminin güçlendirilmesi için 112 Acil Servis hizmetlerinin ülke genelinde tüm kırsal bölgeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırıldığını söyledi.
 
2 BİN 310 İSTASYON
Son 13 yılda 112 Acil Servis istasyonu sayısının 481’den 2 bin 310 çıkarıldığını belirten Gedik, şunları kaydetti: “Yaygın istasyon ağı ve profesyonel ekiplerle gelen acil çağrıların kentlerde ilk 10 dakikada ve kırsal alanda ilk 30 dakikada ulaşma oranları yüzde 94’lerin üzerine çıkarılmıştır. Bu anlamda gelişmiş ülkelerdeki seviyeye ulaşılmış hatta birçok alanda aşılmıştır. Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla her yıl sayısını artırarak yaygınlaştırdığımız ambulanslarımızın kalitesini de gelişmiş ülkelerin kalitesinin daha da üzerine çıkarmış durumdayız.”
 
MERKEZ HALİNE GETİRİLMESİ PLANLANIYOR
Gedik, ambulans sayısının son 13 yılda 617’den 5 bin 73’e çıkarıldığını aktararak, “Kar üzerinde giden ambulanslar ve deniz ambulansları, hava ambulans hizmetleriyle uzak mesafeler daha da kısalmıştır. Can kayıpları ve sakatlıkların önlenmesinde büyük aşama kaydedilmiştir. Gece görüşlü helikopterle sağlık alanında hizmet sunabilen 6 ülkeden birisiyiz” ifadesini kullandı. Yapmayı planladıkları çalışmalara da değinen Gedik, “Gece uçan helikopterlerimizi daha da artırmak, tüm sahil kentlerimizi kapsayacak deniz ambulanslarımız, profesyonel eğitim ve ekipmanla donatılmış ulusal medikal kurtarma ekiplerimizle, son teknolojiyle donatacağımız acil çağrı ve operasyon yönetim sistemimizle ülkemizi Ortadoğu, Asya ve Balkanlar’a da acil sağlık hizmetini sunacağımız bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.
 
AMBULANSLAR YOLA ÇIKTI
Konuşmaların ardından Afyon, Ağrı, Amasya, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Çorum, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Kars, Kırıkkale, Muş, Siirt, Sivas, Yozgat ve Tokat’tan gelen ambulans şoförlerine anahtar teslimi yapıldı. Etkinliğin sonunda alanda bulunan 80 ambulans sirenler eşliğinde yola çıktı. AA

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu