Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

2014’te 3 bin 154 kişi işe girdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2015 yılı Ocak Ayı İl İstihdam Kurulu toplantısı Vali Ali Kolat’ın başkanlığında yapıldı. İŞKUR İl Müdürü Nazım Ulu 2014 yılında 3 bin 154 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

 

ÇALIŞMALAR KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞİYOR

İstihdamın artırılması, işsizliğin azalması ve 2014 yılı çalışmalarının değerlendirilmesi için 2015 yılı Ocak ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Vali Ali Kolat başkanlığında yapılan toplantıya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı. Her 3 ayda bir yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ali Kolat; istihdamın artırılması ve vatandaşlara mesleki eğitimler kazandırılması konusunda kurumlara büyük bir görev düştüğünü dile getirerek, bu kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini vurguladı.

 

12 MİLYON TL KAZANDIRILDI

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu 2014 yılında yaptıkları kurum faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 2014 yılında 3154 kişinin işe yerleştirildiğini, 4310 kişinin de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün projelerinden faydalanarak maaş aldığını ve projelerle 12 milyon 70 bin 968 TL ödeneğin ilimiz ekonomisine kazandırıldığını belirtti.

 

1836 KİŞİYE MESLEKİ EĞİTİM KURSU VE İŞBAŞI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Ulu; 2014 yılında İŞKUR tarafından özel işletmeler ile işbirliği yapılarak çeşitli mesleklerde en az %50 istihdam garantili kurslar, vasıfsız elemanları meslek sahibi yapmak amacıyla 44 adet istihdam garantili kurs düzenlendiğini ve bu projelerden toplam 1107 kişinin yararlandığını belirterek, kurumuzda kayıtlı işsizlerin, işletmelerde işbaşı(staj) yaparak meslek edinmelerinin sağlanması amacıyla 187 adet işbaşı eğitim programı düzenlenip,  toplam 406 kişi bu programdan faydalandığını,  mesleki eğitim projeleri ile temininde güçlük çekilen mesleklerde işgücü ihtiyacını karşılamak ve ekonomik katkısı olan mesleklerde kurs düzenlendiğini  2014 yılında toplam 17 mesleki eğitim projesi yapılarak toplam 323 kişi bu projelerden yararlandığını bildirdi.

 

TOPLUM YARARINA PROGRAMLAR DÜZENLENDİ

İl Müdürü Ulu şöyle devam etti; “Toplum yararına program ile kamu kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapılarak kamu yararına yönelik alt yapı bakımı, yol yapımı, ağaç dikimi, mezarlık bakımı, camilerin, kütüphanelerin ve okulların çevre düzenlemesi gibi projeler kapsamında 50 adet toplum yararına program düzenlenmiştir. Bu projeden 505 kişi  faydalanmaktadır. Bu proje ile Kırıkkale Belediyesine 140 kişi,  8 tane İlçe belediyesi ve beldelerine 190 kişi, ilçe kaymakamlıklarına 35 kişi,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırıkkale İl Özel İdaresi, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale Müftülüğü, Polis Meslek Yüksekokulu ve Orman 9. Bölge Müdürlüğüne ise toplam 140 kişi TYP projesinden faydalanmaktadır. Bu kişiler 9 ay boyunca maaşları ve SGK primleri Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır”

KENDİ İŞİNİ KURMAK İÇİN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Kurumumuzda kayıtlı vatandaşlardan işletme kurmak isteyenlere yönelik Kırıkkale Üniversitesi ile ortak girişimcilik mesleğinde toplam 103 kişiye eğitim verilmiştir. 70 saatlik eğitimin sonunda girişimcilik sertifikasını alan vatandaşlar kendi işini kurmak için projelerini KOSGEB’e sunmuşlardır.

 

İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMA ANALİZİ YAPILDI.

Temininde zorluk çekilen meslekleri tespit etmek için 12 Mayıs-27 Haziran 2014 tarihlerinde kurum tarafından İşgücü Piyasası Araştırması (İPA) analiz çalışması yapılmıştır. Bu çalışmada 10+ istihdamlı 374 işyerinde analiz çalışması yapılarak, Bu kapsamda ilimizdeki açık iş oranı, işgücüne katılma oranı ve temininde zorluk çekilen meslekler tespit edilmiştir. Analiz sonucu kitap haline getirilerek kamuoyu ile paylaşılacaktır”

 

KIRIKKALE EKONOMİSİNE 12 MİLYON KAZANDIRILDI

Ulu, ayrıca 2014 yılında 1709 işyerinin ziyaret edilerek kurum hizmetleri ve projeleri anlatıldı. Kuruma kayıtlı 8 bin 503 vatandaşa yüz yüze iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verildiğini, 80 eğitim kurumuna da ziyaret gerçekleştirilerek öğrencilere meslek seçme ve iş arama becerisi eğitimi verildiğini açıkladı. Ulu, 2014 yılında özel sektör işyerlerinden 5 bin 826 kişilik işçi talebi aldıklarını ve alınan açık işlerden toplam 2 bin 967 kişiyi özel sektörde işe yerleştirildiğini ve bin 953 kişiye de işsizlik maaşı ödemesi yapıldığını ifade etti. Ulu, son olarak yapılan çalışmalar neticesinde 2014 yılında toplam 12 milyon 70 bin 968 TL ödeneğin Kırıkkale’ye kazandırıldığını söyledi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu