Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

2014’te tamamlanacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Müftüsü Bekir Gerek, Nur camiine Osmanlı döneminin tezyinattaki zirvesi kabul edilen 16. Asrın (Mimar Sinan ve Kara Memi dönemi) zevk-i selimi, renk uyumu ve motifleri dikkate alınarak ve günümüz teknolojisinden de istifade edilerek özgün proje hazırlandığını bildirdi.

GÖZ KAMAŞTIRAN TEZNİYAT

İl müftüsü Bekir Gerek sözkonusu projenin caminin idari ve teknik heyetinin altı aylık uzun çalışmasından sonra hazırladığını ve göz kamaştıran özgün bir proje olduğunu vurgulayarak, projenin uygulamaya başlandığını ve caminin ana kubbesinin hat yazılarının, tezyinatının tamamlandığını bildirdi. Yapılan tezyinatın sade ancak olması kadar motiflerle ve hat yazısıyla yapıldığını, Osmanlı döneminin renklerinin ağırlıklı olarak kullanıldığını, son derece güzel bir görünüm elde edildiğini ifade etti. Gerek, caminin hat yazılarının günümüz meşhur hattatlarından Arif Yücel tarafından yazıldığını, son derece düzgün ve güzel hat yazıları elde edilerek tezyinat ile birlikte işlendiğini söyledi.

MADDİ VE MANEVİ DESTEĞE İHTİYAÇ VAR

Gerek kış mevsimi olmasına rağmen inşaatın durmadan devam ettiğini açıkladı. İnşaat konusunda bugüne kadar maddi ve manevi destek veren bütün devlet adamlarımıza ve halkımıza teşekkür ettiğini vurgulayan Gerek, caminin 2014 yılında tamamlanarak hizmete açılması için maddi ve manevi desteklere ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu