Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKeskinKırıkkale

CİNALİ KÖYÜ meraları ıslah edilecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CİNALİ KÖYÜ meraları ıslah edilecek
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bakanlıkça onaylanan Mera Islahı ile ilgili olarak Keskin  İlçesi Cinali Köyü çiftçilerine Keskin Kaymakamlığı toplantı salonunda bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Meralardan daha iyi yararlanılacak
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bakanlıkça onaylanan Mera Islahı ile ilgili olarak Keskin  İlçesi Cinali Köyü çiftçilerine Keskin Kaymakamlığı toplantı salonunda bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Müdürü Recep Kırbaş, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Jale Ödemiş, Keskin İlçe Müdürü Serdal Avcı, muhtarlar, teknik personeller ve çiftçiler katıldı. Toplantıda köyde uygulanmaya başlayan, mera ıslahı ile ilgili; İl Müdürü Recep Kırbaş Kırıkkale ‘de 43.316 hektar mera alanı mevcut olduğunu, bu alanın 42.528 hektarında tahdit çalışması bitirildiğini, mera ıslahıyla hayvanlarımızın meralardan daha iyi yararlanacaklarını söyledi.
Mera ıslah çalışması başlayacak
“Bununla birlikte İl Müdürlüğümüzce 11 adet  suluk (sıvat) inşa edilmiş ve hayvanlarımızın kullanımına açılmıştır. “ sözlerine yer veren Kırbaş, “Keskin İlçemizin Yoncalı ve Cinali köylerinde Mera Islah projesi Bakanlığımızca onaylanarak uygulama başlamıştır. Cinali Köyü’ndeki toplam mera alanı 4.567 da olup, ilk 2 yıl ıslahlarla ilgili bir çalışma yapılmayacaktır. Bu sene yüzde 50 çiftçi destekli yem bitkisi ve silajlık mısır tohumu satın alınıp, çiftçilerimize ektirilecektir. Meraların tespiti yapılıp, 6 ay boş bırakılıp, 6 ay otlatılması şeklinde bir münavebe uygulanacaktır.  Bu uygulamalardan sonra 2016 yılında 150 da, 2017 yılında da 150 da olmak üzere toplamda 300 da alanda suni mera oluşturulacaktır. Proje 5 yıl devam edecektir. Projenin uygulanabilirliğine göre süresi uzatılabilecektir” ifadelerinde bulundu. Kırbaş, Ayrıca bu mera ıslah çalışmasıyla hayvanların beslenmesinde maliyetler düşecek, arıcılık için iyi bir flora oluşacak, çiftçilerimiz fazla kar elde edecektir. Öte yandan yine Keskin İlçesi Yoncalı köyü merasında 5 bin dekar alanda yürütülen ıslah çalışmalarında da arazide uygulama faaliyetlerine başlanıldığına işaret etti. Toplantıya,  katılan çiftçilerin sorularına cevap verilerek sonlandırıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu