Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

229 ihbar, 4 işyerine işlem

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Alo 174 Gıda hattına 11 ayda Kırıkkale’den 229 vatandaş aradı.
229 KİŞİ ARADI
Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Alo 174 hattını Kırıkkale’den 229 kişi arayarak sorunlarını ileti. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Recep Kırbaş Yapılan denetmelere sonunda 4 iş yerine işlem yapıldığını ve 15 işlemin beklemede olduğunu açıkladı.  Huzurlu ve sağlıklı bir cemiyet için halk kuruluş ve kuruluşlarının üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmesinin önemine işaret eden Kırbaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak ilgili kurumların insan sağlığının ilgilendiren konularda canla başla çalıştığını ifade etti.
173 BİN TL CEZA KESİLDİ
Uzman ekiplerce teknolojik cihazlar da kullanılarak sürdürülen denetimler çerçevesinde Senenin ilk 11 ayında bin 783 kayıtlı işyeri için bin 743’üne denetim gerçekleştirildiğini kaydeden Kırbaş, evvelki yıllara oranla önemli bir artışın yaşandığı denetimler neticesi 38 işletmenin insan sağlığını olumsuz etkileyecek şartlarda üretim ya da satış yaptığının ortaya çıkarıldığını vurguladı. “Eksiği görülmüş olan işletmelere 173  bin 350 TL  Türk Lirası müeyyide yazıldı” diyen Kırbaş, gıda denetimlerinin mesai kavramı olmaksızın devam edeceğine dikkati çekerek, haksız kazanç peşinde koşanları insan sağlığına ve kanunlara saygılı olmaları hususunda ikaz etti .
ALO 174 GIDA HATTI
Kırbaş, gıda hususunda vatandaşların duyarlılığının da artmasının memnuniyetini yaşadıklarını ifade etti. Vatandaşların gıda hususunda her türlü şikâyetlerini iletebildiği, “Alo 174 Gıda Hattı”na Senenin ilk 11 ayında 229 şikâyet geldiğini dile getiren Kırbaş, Bu şikâyetlerden 4sonuçlandırılmıştır. Şikâyetler sonucunda,  Kırbaş vatandaşlardan hijyen ve sıhhat açısından eksiklikleri olduğunu düşündüğü ve gözlemlediği işletmeleri ‘174 Alo Gıda Hattı’nı bildirmelerini talep ederek, bunun aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlattı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu