Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

24 saat eğlenceli yolculuk

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

24 saat eğlenceli yolculuk

TCDD’nin Ankara-Kars seferini yapan Doğu Ekspresi; Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergâhını kullanıyor. Seyahat esnasında yolcular, 24 saatlik süreyi kendileri için eğlenceli duruma getiriyor.

 

YOĞUN İLGİ GÖSTERİLİYOR

Ankara-Kırıkkale-Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi sosyal medyadaki ardından ilgi odağı oldu. Gençlerin çoğunlukta olduğu yolcular 24 saatlik seyahatle Başkent’ten Kars’a ulaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Doğu Ekspresi treni, yolcuların yoğun ilgisiyle seferlerini sürdürüyor. Ankara’dan başlayıp Kars’ta son bulan yolculuk 24 saatte tamamlanıyor. Sosyal medya sayesinde yolculuğa ilginin artmasıyla Doğu Ekspresi’nde bir olan yataklı vagon sayısı, ocak ayından itibaren sefer başına 5’e çıkartıldı. Yolcular, biletleri günler öncesinden satışa çıkan trende yer bulmakta zorlanıyor.

 

PENCERELERE IŞIKLANDIRMA

Doğu Ekspresi’nde yolcular, yanlarında getirdikleri yiyecekleri birbirleriyle paylaşıyor, düzenledikleri etkinliklerle eğlencenin tadını çıkarıyor. Kompartımandaki pencereleri rengarenk ışıklarla aydınlatan yolcular, şarkılar ve türkülerle seyahati unutulmaz hale geliyor. Yolcular, Erzurum’a yaklaşırken sipariş ettikleri cağ kebaplarını, Erzurum Gar’daki 10 dakikalık duruş süresi içerisinde satın alıyor.

 

KOLTUKLAR YATAĞA DÖNÜŞÜYOR

Geçen yıl 319 bin 202 yolcunun seyahat ettiği Doğu Ekspresi ile ocak ayının ilk yarısında 14 bin 165 kişi yolculuk yaptı. 10 kompartımanın bulunduğu kuşetli vagonların her kompartımanında 4 kişi yolculuk yapabiliyor. Çarşaf, pike ve yastık TCDD tarafından veriliyor. Kompartımandaki koltuklar yatak olarak da kullanılabiliyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x