Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

26 ilde eylem planı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN “KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI”

 

26 ilde eylem planı

Kırıkkale’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı” düzenleniyor.

 

ÖNEMLİ MEVZUAT

Bir otelde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, kadınların uzun yıllara dayanan mücadelesi sonucunda artık kadına yönelik şiddetin önemli bir insan hakkı ihlali olduğunun yaygın bir biçimde kabul gördüğünü söyledi. Uğurlu, kadına yönelik şiddetle mücadelede tüm tarafların sürece dahil edilmesi, ilgili mevzuat ve kamu politikası açısından hedef ve faaliyetlerin belirlenmesinin son derece önemli olduğunu dile getirdi.

 

ŞİDDETLE MÜCADELE PROJESİ

“Bu kapsamda kamu, kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin kadın araştırmaları merkezlerinin katkı ve katılımlarıyla ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı’ yürürlüğe girmiştir. Bu amaçla Genel Müdürlüğümüz tarafından 2014-2016 yıllarında yürütülen ‘Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi’ kapsamında 26 proje ilinde il eylem planı hazırlanmıştır.

 

ULUSAL EYLEM PLANI

“2017-2020 dönemi için halihazırda 26 ilde uygulanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı’nın 81 ile yaygınlaştırılmasının Ulusal Eylem Planı’nın etkin biçimde uygulanması ve il düzeyinde politikaların koordine edilmesi açısından faydalı olacağı değerlendirilmektedir.” Çalıştayın açılışına, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı da katıldı. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı’nın 2 gün süreceği belirtildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x