Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

31 gıda kontrol görevlisi sertifikalarını aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda bir hafta süreyle verilen eğitimin ardından 31 kursiyer Gıda Kontrol Görevlisi sertifikalarını almaya hak kazandı.

GIDA DENETİMLERİ ARTACAK

İl merkezi ve 5 yetkili ilçede görevli  17 Veteriner Hekim 14 Ziraat Mühendisine verilen eğitim ile etkin ve yeterli gıda denetiminin arttırılması amaçlanıyor. Eğitim süreci boyunca katılımcılara Gıda ve Yem Şubesi personellerince 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu başta olmak üzere, Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Gıda işletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkiki, Türk Gıda Kodeksi, Numune Alma Usul ve Esasları gibi birçok yönetmelik ve prosedür ile Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi hakkında bilgi verildi.

TOPLUM SAĞLIĞININ VAZGEÇİLMEZİ

Eğitim sonunda başarılı olan personeller sertifikalarını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı Gürsel Doğan ve Şube Müdürlerinin katıldığı törende aldılar. Törende konuşan Yılmaz “Gıda güvenliğinin toplum  sağlığının vazgeçilmez unsuru olduğunu, tüketicinin daha sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için saat gözetmeksizin çalıştıklarını, rutin kontrollerin devam ettiğini, gıda güvenliği gibi zorlu bir görevi icra eden arkadaşlarımızın arasına yeni katılan 31 gıda kontrolörü sayesinde bu zor görevi daha etkin icra edeceğimize inanıyorum”

ALO 174 GIDA HATTI

Son olarak Yılmaz “ 7/24 aktif olan Alo 174 Gıda hattımız ve denetim ekiplerimiz sayesinde Kırıkkale halkına her geçen gün daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz bu bir haftalık kontrol görevlisi eğitimine, katılan tüm kontrol görevlisi arkadaşlarıma, bundan sonraki çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından eğitime katılan toplam 31 personele “Kontrol Görevlisi” sertifikaları dağıtıldı.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x