Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

340 bin kişiye acil sağlık hizmeti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, ‘112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’ etkinlikleri kapsamında açıklamalarda bulundu.

YAŞAMA YOL VER
İl Müdürü Uzun, ilimiz geneli yaklaşık 280 personeli ile 15 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonun da 28 tam donanımlı ambulans, 2 motosiklet ambulans ve 2 UMKE aracı ile vatandaşlara acil sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. 2017 yılı ilk 11 ayda Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelere 13 bin 300, Tıp Fakültesi Hastanesi’ne 7 bin 300 ve özel hastanelere 20 olmak üzere toplamda yaklaşık 26 bin vaka hastanelere acil sağlık hizmeti ambulansları ile taşındığını belirterek, “İlimiz hastanelerinde de ilk 11 ayda yaklaşık 340 bin  vatandaşımız acil sağlık hizmetlerinden yararlanmışlardır”

KAMPANYA TANITILDI
“1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olması sebebiyle Sağlık Bakanlığımızca ‘112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi’ konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla ‘Yaşama Yol Ver!’ sloganı ile yürütülmekte olan medya kampanyası ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır. ‘Yaşama Yol Ver’ medya kampanyası kapsamında Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeli tarafından ‘112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi’ konularında toplumsal farkındalığı artırmak, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında; Podyum AVM’de bin kişiye, Altunbilekler AVM’de  bin 250 kişiye, Merkez Cumhuriyet ilköğretim okulunda 250 öğrenciye, ilimizde bulanan dolmuş ve taksi duraklarındaki yaklaşık 500 şoförümüze ve bölge trafik şube müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan trafik kontrollerinde yaklaşık bin kişiye ulaşılmış olup,  halkımıza Yaşama Yol Ver kampanyası tanıtılmıştır. Stant başında halkımızla soru cevap şeklinde tanıtımlar yapılarak dikkatleri çekilmiş olup afiş, broşür ve araç içi bilgi kartları dağıtılmıştır”

DUYARLI OLALIM
Uzun “Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için yapılan güvenlik şeritlerinin başka araçlar tarafından kullanılması, bazı sürücülerin ambulansa yol vermemesi ya da verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu gibi nedenler ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır. Bu konuda daha duyarlı olmaları konusunda vatandaşlarımıza bir kez daha çağrı yaparak Ambulansa yol vermelerini hatırlatır 1- 7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle de zorlu şartlarda dahi büyük bir özveriyle çalışan tüm Acil Sağlık Hizmetleri personelini kutlar, başarılarının devamını dilerim.”  dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x