Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

“4 evladım da şehit olsa vatan sağ olsun”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

OPERASYONDA ŞEHİT OLAN JANDARMA ASTSUBAY ÇAVUŞ MEHMET YILMAZ, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

“4 evladım da şehit olsa vatan sağ olsun”

Tunceli merkez Çiçekli köyü kırsalında teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz’ın cenazesi, Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde toprağa verildi. Şehidin babası Yusuf Yılmaz:  “Hainler bilsin, duysun, Mehmet’imle birlikte 4 evladım var, hepsi de şehit olsa vatan sağ olsun”

 

EŞİ 3 AYLIK HAMİLE

Şerife Cesur Sulakyurt Devlet Hastanesi morgundan alınan 24 yaşındaki şehit Yılmaz’ın naaşı, Ayvatlı köyünde dedesi Bekir Yılmaz’ın evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından şehit Yılmaz’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, köy okulu bahçesine getirildi. Eşi Kübra, şehidin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Yılmaz’ın eşi Kübra Yılmaz’ın 3 aylık hamile olduğu öğrenildi. Fenalaşan şehidin kardeşi Ebubekir Yılmaz’a sağlık ekipleri müdahale etti. Denizli’de tutuklu olan şehidin kardeşi Astsubay Yetiş Yılmaz da cenaze törenine izinli katıldı.

 

“BİR OĞLUM DAHA VAR, EYLÜLDE ASKERE GİDECEK”

Şehidin babası Yusuf Yılmaz, “Ciğerim yanıyor ama vatanımız için her şeye katlanmak gerekiyor. Allah’a havale ettik. İnşallah oğlumun kanı yerde kalmayacak. Bir oğlum daha var, eylülde askere gidecek. İnşallah ağabeyinin kanını yerde koymayacak. Hainler bilsin, duysun, Mehmet’imle birlikte 4 evladım var, hepsi de şehit olsa vatan sağ olsun.” diye konuştu. Şehidin naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi.

 

“VATAN İÇİN CANINI VERDİ MEHMET’İM”

Şehit Yılmaz’ın dedesi Bekir Yılmaz şehit olan torunu hakkında, “Allah ondan razı olsun, Allah şehitliğini kabul etsin, başka ne diyebilirim vatan için canını verdi Mehmet’im” dedi. Terör örgütü mensuplarının hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını söyleyen Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, “Şehit bizim için şereftir ve maalesef şehidimiz şerefsizlerin hain saldırısı sonunda şehit oldu ve bugün hep beraber şehidimiz yanındayız”

 

SEVE SEVE CANLARINI VERECEKLER

“Şehidimizin cenazesi bugün kalkmadı, yarın kalkacak, yetişmedi. İnşallah yarın öğlen namazına müteakiben şehidimizi defnedeceğiz. Acımız büyük, acımız tarifsiz ama maalesef ki yaratandan gelen kader diyoruz ve Mehmet vatan için şehit oldu. Unutmasınlar ki analar bu topraklarda vatan evladı doğurmaktan geri kalmayacaktır ve vatan için bu insanlar seve seve canını verecektir” şeklinde konuştu.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can ve Abdullah Öztürk, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x