Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

4 FETÖ sanığına hapis cezası

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

4 FETÖ sanığına hapis cezası

Kırıkkale’de “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla haklarında dava açılan 4 sanık 7 yıl 1 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı

 

MAHKEME KARARINI VERDİ

Kırıkkale’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4 sanığa 7 yıl 1 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılanan tutuklu sanıklar K. Ö., S. G, K. E, M. K., tutuksuz sanık R.Y. ile avukatları hazır bulundu. Firari sanıklar S. U, M. A ve R. G.duruşmaya katılmadı.

 

BERAATİNİ TALEP ETTİ

Tutuklu sanık E, savunmasında hayatının hiçbir aşamasında FETÖ’nün içinde yer almadığını iddia etti.  Suçlamaları kabul etmeyen E, “Bu ağır suçlamadan dolayı çok sevdiğim mesleğim öğretmenlikten atıldım. Hain darbe girişiminin ne doğrudan ne de dolaylı şekilde içerisinde yer almadım. Suçsuzum, beraatımı istiyorum.” diye konuştu. Mahkeme heyeti, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan K. Ey’e 7 yıl 6 ay, K. Ö’ye, M. K’ye ve S. G’ye 7 yıl 1’er ay, firari sanıklar U, A, ile G’ye 9’ar yıl hapis cezası verdi, R.Y. ise beraat etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x