Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

4 Tertipler Asker Yolcusu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kasım 2016 Er Celbinde 1996/4 tertip olarak askere sevk edilecek 1996 ve daha yaşlı doğumluların 1´nci grup sevki 31 Ekim-03 Kasım 2016 tarihleri arasında 2´inci grup sevki 07-09 Aralık 2016 tarihleri arasında Kırıkkale Askerlik Şubesi Başkanlığına yapılacak.

İKİ GRUP ŞEKLİNDE YAPILACAK

Kırıkkale Askerlik Şube Başkanı Personel Yarbay Hakan Yapar imzası ile yayımlanan 2016 Er Celbi hakkında verilen bilgilerde, 1996´ya 4 tertiplerin silahaltına alınacağı ifade edildi. Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Kasım 2016 celbinde sevke tabi er statüsündeki yükümlülerden birinci gruba ayrılanların sevkleri 31 Ekim-03 Kasım 2016, ikinci gruba ayrılanların sevkleri, 07-09 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacak.”

 

BİRLİKLERİNE KATILABİLECEK

Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını e-devlet ve askerlik şubelerinden öğrenebilecekler. Sevk evrakını e-devlet üzerinden veya nüfus cüzdanlarından ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden alabilecekler. E-devlet üzerinden sevk evrakını alan yükümlülere yol ve iaşe bedelleri PTT tarafından ödenecek, askerlik şubesine uğramadan birliklerine katılabilecekler.”

 

KURALA UYMALARI GEREKİYOR

“Sevk evrakını almayanlar ile aldıkları halde kendilerine tanınan yol süresi sonuna kadar birliklerine katılmayanlar, 1111 sayılı Askerlik Kanunu´nun 89´uncu maddesi gereğince bakaya işlemine tabi tutulacaktır. Yükümlülerin sevk evrakını zamanında alarak yol süresi içerisinde birliklerine katılmaları menfaatleri icabıdır” denildi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x