Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleKültür SanatManşet

40 bin 559 ziyaretçi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Kültür Merkezinde program düzenledi. Etkinlik çerçevesinde El Sanatları sergisi açılırken, programa katılım yüksek oldu.

 

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program El Sanatları Sergisinin açılışı ile gerçekleştirildi. Serginin açılışını ise Vali Ali Kolat, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Hasan Onar ve Kültür ve turizm Müdürü Yahya Kemal Er tarafından yapılırken, sergideki el sanatlarını tek tek inceleyen Vali Kolat ve beraberindekiler, kursiyerlerden eserler hakkında bilgiler aldı. Serginin açılışının ardından Vali Kolat ve beraberindekiler, Kültür Merkezinde ki programa katıldı.

 

ETKİNLİKLER İLE KUTLANACAK

Programın açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Er yaptı. Er yaptığı açılmış konuşmasında, “Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlenme katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftasının bu yılki 40.kutlama etkinliklerine hoş geldiniz. Turizm günümüzde ülkelerin döviz girdisini artırıcı ve istihdam sağlayıcı özelikleriyle Milli ekonomiye katkıda bulunan uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici etkisi ile de dünya barışının korunmasında büyük payı olan sektördür. Turizm potansiyelinin yüksek olduğu ülkemizde insanlarımızın turizm konusunda’  bilinçli olmalarının sağlanması için her yıl kutlanmakta olan Turizm Haftası ilimizde de Valiliğimiz bünyesinde birçok etkinliklerle kutlanacaktır”

 

 

İlimizde 3 yıldızlı hizmet veren 1 otel ve işletme belgesi almak için işlemleri devam eden 3 ve 4 yıldızlı 2 otel mevcut olduğunu belirten Müdür Er, “Yine ilimizde turizm belgeli 5 adet Seyahat acentesi faaliyet göstermektedir. 2015 yılında ilimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı 40 bin 559’dur. Bizler seyahat acentelerimizden çeşitli turları düzenleyip gelen ziyaretçi sayısı istiyoruz, hiç şüphesiz ki tanıtımsız bir turizm anlayışı düşünülemez sahip olduğumuz tarihi ve kültürel potansiyelimizin gerek ulusal gerekse uluslararası hedef kitleye ulaştırılması etkin bir tanıtımdan geçmektedir. Valimizin destek ve himayesinde ulusal ve uluslararası fuarlara katılım sağlanarak ilin tanıtımının gerçekleştirilmesi sağlanmıştır ayrıca ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz Valiliğimiz desteği ve Kırıkkaleliler Vakfı ve Kırıkkaleliler Dernekler Federasyon başkanlığının organizesinde ilk kez Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 21-24 Nisan tarihleri arasında 1. Kırıkkale Tanıtım Günleri düzenlenecektir”

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Er, “Haftanın kutlanması ile ilgi katkılarından dolayı Sayın Valimize sektör temsilcilerine ve iş birliği içerisinde bulunduğumuz İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

Turizm Haftası kapsamında İl Kültür Merkezinde yapılan programa Vali Ali Kolat’ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Gençlik hizmetleri ve Spor il Müdürü Rıfat Ünlü ve çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x