Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Şehit Alparslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, ‘Liseler Arası Ulusal Kitap Okuma Yarışması’ düzenliyor. 30 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek yarışma sonrasında Yazar Sadık Yalsızuçanlar öğrenciler ile söyleşi yapacak.

 

7 KİTAPTAN YARIŞMA YAPILACAK

Liseler Arası Ulusal Kitap okuma Yarışması tanıtım toplantısı, Şehit Alparslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin’in katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında, Okul Müdürü Selma Nezir yarışma ile ilgili bilgiler verdi. 81 ilde bulunan okullara yazı gönderildiğini belirten okul Müdürü Nezir, 17 Mart 2017 tarihine kadar başvuruların devam edeceğini ifade etti. Yarışma kapsamında 7 adet kitap bulunduğunu belirten Müdür Nezir, Ali Haydar Haksal’ın 421 sayfalık Necip Fazıl Kısakürek Büyük Doğu Irmağı, Hasan Ali Toptaş’ın 248 sayfalık Kuşlar Yasına Gider, Mehmet Kaplan’ın 216 sayfalık Kültür ve Dil, Sadık Yalsızuçarlar’ın 320 sayfalık Vefa Apartmanı, Nazan Bekiroğlu’nun 344 sayfalık Mücella, Nurettin Topçu’nun 136 sayfalık Var olmak ve Rasim Özdenören’in 112 sayfalık Kuyu kitapları yarışmada konu olacağını söyledi.

 

100 SORU SORULACAK

Yarışmada toplam 100 soru sorulacağını belirten Müdür Nezir, Necip Fazıl Kısakürek Büyük Doğu Irmağı kitabından 23 soru, Kuşlar Yasına Gider kitabından 14 soru, Kültür ve Dil kitabından 12 soru, Vefa Apartmanı kitabından 18 soru, Mücella kitabından 19 soru, Var Olmak kitabından 8 soru ve Kuyu kitabından 6 soru sorulacağını söyledi. 9,10,11,ve 12’nci sınıfların katılabileceğini ifade eden Müdür Nezih, her okulun en fazla iki öğrenci ile yarışmaya katılabileceğinin altını çizdi. 30 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan yarışma saat 10:00’da başlayıp, 13:00’da sona erecek. Yarışmanın ödülleri ise birinci öğrenciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye ise bin TL, Danışman Öğretmenr Ödüllerinde ise birinciye bin TL, ikinciye 750 TL ve üçüncüye 500 TL olacak.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x