Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

5 şahsa ceza kesildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YAHŞİHAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ‘GÜNÜBİRLİK KİRALANAN EVLER’ HAKKINDA ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

 

5 şahsa ceza kesildi

İl Emniyet Müdürlüğü ‘Günübirlik Kiralanan Evler’ ile ilgili çalışmaları kapsamında 5 şahsa idari para cezası uyguladı.

 

10 BİN 383 TL CEZA

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 678 sayılı KHK ile 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu’nun 2. Maddesi 1. Fıkrasına “Günübirlik Kiralanan Evler” ibaresi eklenmesinin ardından öğrencilerin bilgilendirilmesi için broşür dağıtmaya başladı. Dağıtılan broşürde “Emniyet terminaline bağlanmadan günübirlik kiralama işlemi yapan şahıs veya işletmelere 2017 itibariyle 10 bin 383 TL idari para cezası verilmektedir”

 

112 İHBAR HATTI

“Ancak terminale bağlı olmadan sosyal medya (facebook, instagram, WhatsApp vb.) üzerinden günübirlik kiralama ile ilgili ilan verenler takip edilmekte, tespiti halinde cezai müeyyide uygulanmaktadır. Bu güne kadar (5) şahsa yukarıda belirtilen miktarda idari para cezası uygulanmıştır. Bu nedenle; öğrencilerimizin mağdur olmamaları için sosyal medya üzerinde bu tür ilan vermemeleri konusunda bilgilendirilmesini, aksi takdirde cezai müeyyide uygulanacağı hususu önemle duyurulur” ibaresi yer alırken, konu ile ilgili olarak 112 ihbar hattının aranması gerektiğinin de altını çizdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x