Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKültür SanatManşet

5. Tarım ve İnsan sergisi açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bir alışveriş merkezinde ‘Tarım ve İnsan’ konulu fotoğraf sergisi açıldı.

“İnsanımızın emeğini göreceğiz”

Sergi açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale’deki tarımsal faaliyetler hakkında çeşitli bilgiler verdi. Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisinin açılışı için bir araya gelindiğini açıklayan Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız 5’incisi düzenlenen bu fotoğraf sergisinde oldukça olumlu sonuçlar aldı. Fotoğrafları incelediğimiz zaman hepimiz o fotoğraflardan kendimize bir pay çıkarabileceğiz. Tebessüm edeceğiz. Oradaki sıkıntıları göreceğiz. İnsanımızın emeğini göreceğiz.” dedi.

“Arazimizin yüzde 14’ü sulanabiliyor”

İlin tarımsal yönden iyi bir potansiyelinin bulunduğunu belirten Kolat, “Ama bunun çok iyi değerlendirildiği kanaatinde değilim. Arazimizin yüzde 90’ını hububatla değerlendiriyoruz. Bunu ürün çeşitliliği açısından yaygınlaştırmamız gerekiyor. Meyveciliği ve hayvancılığı artırmamız gerekiyor. Ciddi çalışmalar ve atılımlar yapılıyor. Arazimizin yüzde 14 ‘ü sulanabiliyor. Bu oranın çok düşük olduğu kanaatindeyim. Ama gerek DSİ’nin gerekse İl Özel İdaresi’nin ve vatandaşımızın kendi içerisinde yaptığı çalışmalarla bu oranı artıracağız.

“Üzüm, ceviz ve kavunun ön plana çıkmasını istiyoruz“

Bu oranın artmasıyla inşallah Kırıkkale’nin kendine has tarım yapısı önplana çıkacak. Biz burada üzümümüzün, cevizimizin ve kavunumuzun önplana çıkmasını istiyoruz. Bu yönde güzel çalışmalar var.” diye konuştu. Sergiye; İl Jandarma Komutanı Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, il müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu