Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

5 yıldızlı Borsa

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Üyelerine ve iş dünyasına hizmet kalitesini artırmayı hedef edinen Kırıkkale Ticaret Borsası TOBB tarafından verilen Akreditasyon Sistemi Sertifikasını almaya hak kazandı. Sistemin Kırıkkale’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Borsanın üyelerine Avrupa standartlarında, diğer bir anlamda 5 yıldızlı hizmet vereceğini kaydetti.

KIRIKKALE’NİN MÜRACAATI KABUL EDİLDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 9. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu Sertifika Töreni ve 10 dönem eğitim semineri, TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. Törende Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu. Törende TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale heyetini tebrik ederek başarılar diledi. Hisarcıklıoğlu “Bugün oda ve borsalarımızın hizmet kalitelerini dünya ölçeğinde en yüksek sevilere çıkardık. Dün sistem satın alırken bugün dünyaya sistem satan konuma geldik. Almanya bile bizden bilgi transfer etmeye başladı. Bunları sizlerin sayesinde başardık” diye konuştu.

AVRUPA STANDARTLARINDA HİZMET

Kırıkkale Ticaret Borsası, TOBB tarafından verilen TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi  Sertifikası müracaatını yaptı. Yeni sistemle birlikte üyelerine Avrupa standartlarında hizmet vereceklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, belgenin manevi değerinin büyük olduğunun altını çizdi. Başkan Sümer “Kırıkkale Ticaret Borsası olarak üyelerimize ve şehrimize hizmet noktasında borsalar içerisinde en yukarıda olmak istiyoruz. Şuanda borsamızın Kalite Yönetim Sistemine geçme üzerine çalışmalarımız son surat devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde borsamızı, Türkiye’deki borsalar içerisinde iyi bir odan haline getirmeye hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

SİSTEMİN AMACI

Sistemin amacı hakkında bilgi veren Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, “Türk Oda/Borsa Sisteminin; Oda/Borsalarımız arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda Sistemimizin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda Sistemlerinin birbirine yakınlaşmanın sağlanması suretiyle Avrupa Oda/BorsaSistemine uyumunun sağlanmasıdır. Oda Sisteminin iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, Odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayan Akreditasyon Sistemi;EUROCHAMBRES ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamaları da dikkate alınarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modeli olarak TOBB tarafından geliştirilmişti” ifadesini kullandı.

5 YILDIZLI HİZMET

Başkan Sümer “2005 yılına kadar İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile desteklenen Oda Akreditasyon Sistemi 2008 yılında Borsalarımızın da sisteme dahil edilmesiyle genişleyerek Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi haline dönüşmüştür. Oda/Borsalarımızın üyelerine “Beş Yıldızlı Hizmet” vermesi için fırsat oluşturan Akreditasyon Sistemi; Oda/Borsalarımızın yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasında öncü rol üstlenmektedir. Hedefimiz,  tüm Oda/Borsalarımızın gelecek dönemlerde bu “Beş Yıldızlı Hizmet Yarışı”na katılmalarıdır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu