Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

50 Bin 64 Öğrenci Karne Aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk dönemi Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen tören ile son buldu. Düzenlenen törende Vali Dr. M. İlker Haktankaçmaz ve il yöneticileri dereceye giren öğrencilere karnelerini takdim ettiler. İlimiz genelinde 50 bin 64 öğrenci karne aldı.

 

ÖĞRENCİLER İLE SELFİE

Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk dönem karne törenine Vali Dr. M. İlker Haktankaçmaz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Garnizon Komutanı İsa Çakmak, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, il Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, birim müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. Karneler, havaların soğuk olmasından dolayı sınıflarda dağıtılırken, öğrenciler özellikle kar tatilinden dolayı sosyal medyada büyük ilgi gösterdikleri Vali Haktankaçmaz ile selfie çekinmekten geri kalmadı.

 

BAŞARILI OKULLARDAN

Kendi alanlarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri ile birlikte karnelerini de veren Vali Haktankaçmaz, “Çocuklarımız yağmurdu, kardı derken bir dönemi bitirdiler. Öğrencilerimizin gözünde bu mutluluğu görüyoruz, onlar bu tatili hak ettiler. İlimizde TEOG sınavında ülke ortalamasının üzerinde bir başarı gösterdik bu okulumuzda başarılı okullarımızdan birisi. Her geçen gün bu çıtayı üstlere çekeceğiz. Milli eğitim camiasında bulunan herkes, velilerimizin büyük katkısı var. Ailelerimizi her seferinde karnedeki zayıflar için uyarıyoruz”

 

BUĞRA’NIN NOTLARI İYİ

Karnelerde zayıflar olabileceğinden bahseden vali Haktankaçmaz, “Zayıfı notlar ailenin destekleri ile kurtarılacaktır. Çocuklarına desteklerini esirgemesinler” ifadelerinde bulundu. Vali Haktankaçmaz, Sosyal medya hesabından konuştuğu öğrenci Buğra’yı makam aracı ile okula bırakması ülke gündeminde büyük yer bulmasının ardından gazetecilerin Buğra’nın karnesi ile ilgili sorduğu soruya Buğra’nın karnesini görmediğini ancak notlarından haberi olduğunu, Buğra’nın da belge aldığını belirtti.

 

50 BİN 64 ÖĞRENCİMİZ KARNE ALDI

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk döneminin bitmesi ile ilgili konuşan ve sayışıl veriler veren Milli Eğitim Müdürü Çetin, “2016-2017 Eğitim-öğretim yılı I. Dönemi bugün bütün okullarımızda karne dağıtımı ile sona erdi. İlimizde; Okulöncesinde 3 bin 689 öğrenci, İlkokulda 13 bin 978 öğrenci, Ortaokulda 16 bin 108 öğrenci, Lise ve dengi okullarımızda 16 bin 289 öğrenci olmak üzere toplamda 50 bin 064 öğrencimiz karne alacaktır. Bu öğrencilerimizden 1067 tanesi yabancı uyrukludur” şeklinde konuştu.

 

AKSAKLIK YOK

İlimiz genelinde 2 bin 501 öğrencinin Taşımalı Eğitimden yararlandığını ifade eden Müdür Çetin, “2016-2017 Eğitim öğretim yılında öğrencilerimize toplam 673.846 adet ders kitabı ücretsiz olarak temin edilmiştir. İlimizde verimli ve başarılı bir yarıyıl geçirmiş bulunmaktayız. TEOG sınavında ilimiz öğrencileri başarılı olmuştur. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Ortak Sınavlarında İl genelindeki başarı ortalamamız Türkiye geneli başarı ortalamasının üzerinde gerçekleşmiştir. Dönem boyunca okullarımızda genel olarak herhangi bir aksaklık olmamış, önemli bir problem yaşanmamıştır” diye konuştu.

 

6 ŞUBAT’TA AÇILACAK

Müdür Çetin konuşmasının devamında ise şu şekilde konuştu, “Velimizden, valimize, vekillerimizden sivil toplum kuruluşlarımıza kadar ilimiz eğitimine katkıda bulunan herkese ve görevli tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün karne alan başarılı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Görece başarılı sayılmayan öğrencilerimizin ikinci dönem daha başarılı olması için öğrenci veli ve okul olarak hep birlikte gayret içinde olacağımızı ifade etmek istiyorum. Ayrıca öğrencilerimizin bu arayı iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak li. Döneme; öğrencilerimizin dinlenmiş ve eksik yönlerini geliştirmiş olarak dönmelerini bekliyorum. Bu vesile ile Kırıkkale eğitim camiamıza ve kamuoyuna saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Haber-Foto: Burak CAN

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x