Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

57 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Kayseri Merkezli yapılan ve içlerinde Kırıkkale’de bulunan 16 ilde icra edilen operasyonlarda göz altına alınan Kamu kurumlarında çalışan ve “ByLock” kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan kamu görevlilerinden 57’si daha adliyeye sevk edildi
Kayseri merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan kamu görevlilerinden 57’si daha adliyeye sevk edildi.
Haklarında yakalama kararı verilen 141 kamu personelinden gözaltına alınan 92 şüpheliden 57’sinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında “Anayasa’yı ihlal, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamalarıyla daha önce açığa alınan kamu personeli arasında örgütün kriptolu iletişim programı “ByLock”u kullananlar olduğunun belirlenmesi üzerine 21 Eylül’de 141 zanlıya yönelik 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmıştı.
Operasyon kapsamında Kayseri, Bingöl, Konya, Kırıkkale, Mersin, Afyonkarahisar, İstanbul, Ankara, Yozgat, Bursa, İzmir, Samsun, Tokat, Mardin, Düzce ve Sivas’ta ilk etapta 90 kişi gözaltına alınmış, daha sonra bu sayı 92’ye çıkmıştı.
Gözaltına alınanlardan 35’i dün adliyeye sevk edilmiş, 18 zanlı tutuklanmıştı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x