Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

8 bin 811 hayvan kesildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş mülkiyeti İl Özel İdareye ait olan Hasandede  Yeşil Vadi Et Entegre Tesisini gezerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden mezbahane ve kesimler hakkında bilgi aldı.

MEZBAHALARA İNCELEME
İnceleme sonrası açıklama yapan İl Müdürü Kırbaş şu bilgileri verdi; “Mezbahanede halen biri İl müdürlüğü kadrosunda sorumlu Veteriner Hekim olmak üzere iki veteriner hekim görev yapmaktadır. Kırmızı et desteği 190 kg ve üzeri hayvanlar için 300 TL/baş ödenmektedir. Bu kapsamda 2014 yılında Kırıkkale Hasandede mezbahasında 7 bin 789 baş, Keskin mezbahasında 242 baş ve Karakeçili mezbahanelerinde 780 baş olmak üzere il genelinde 8 bin 811 baş hayvan kesimi yapılmış olup 3 bin 137 ton kırmızı et üretimi gerçekleşmiştir. Kırmızı et desteği olarak 579 yetiştirici müracat etmiş olup  6 bin 687 Büyükbaş hayvan için kendilerine 620 bin TL ödeme yapılacaktır. İlimizde 300 üyeli Kırmızı et üreticileri birliği faaliyetine devam etmektedir. İlimizde 2014 yılı içinde çevre il ve ilçelere 2 bin 616 büyükbaş ve 3 bin 600 küçükbaş hayvan sevki yapılmıştır”

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu