Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

8 bin kişi iş sahibi oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İş-Kur İl Müdürü Nazım Ulu, 2015 yılında kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Ulu, 5 bin 268 kişinin özel ve kamu işyerlerinde, 3 bin 525 kişinin ise toplum yararına program olmak üzere 8 bin 793 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.
 
4 MİLYON ÖDENEK KULLANILDI
Ekonomi ve istihdam alanında çalışmalar gerçekleştiren İş-Kur İl Müdürlüğü, 2015 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Konu hakkında bilgiler veren Müdür Nazım Ulu, “İşsiz kişilere meslek kazandırmak için il ve ilçelerde 776 adet kurs açılmış ve 6 bin 202 kişi bu projelerden faydalandı. Bu proje kapsamında toplam 19 milyon 49 bin 425 TL ödenek kullanılmıştır. ”İlimizde İşbaşı Eğitim Programı projesi kapsamında 599 işletmenin yararlandığını ve toplam 1018 kişinin işbaşı eğitim programı ile işe yerleştirildiğini belirtti. İşbaşı Eğitim Program projesi kapsamında toplam 4 milyon 547 bin 823 lira ödenek kullanıldı” şeklinde konuştu.
 
12 MİLYON ÖDENEK KULLANILDI
Ulu konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “İŞKUR’da kayıtlı işsizleri geçici süre ile istihdam etmek için ile kamu kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapılarak kamu yararına yönelik alt yapı bakımı, yol yapımı, ağaç dikimi, mezarlık bakımı, camilerin, kütüphanelerin ve okulların çevre düzenlemesi gibi projeler kapsamında 93 adet toplum yararına program düzenlenmiş olup, bu projeden toplam 3 bin 525 kişi faydalanmaktadır. Bu kişilerin 9 ay boyunca maaşları ve SGK primleri İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından karşılandığını belirtmiştir. Toplum yararına program projesi kapsamında 12 milyon 828 bin 703 lira ödenek kullanılmıştır.”
 
SONUÇLAR KİTAP HALİNE GETİRİLECEK
Kurumumuzda kayıtlı vatandaşlardan işletme kurmak isteyenlere yönelik Kırıkkale Üniversitesi ile ortak girişimcilik mesleğinde toplam 210 kişiye eğitim verilmiştir. 70 saatlik eğitimin sonunda girişimcilik sertifikasını alan vatandaşlar kendi işini kurmak için projelerini KOSGEB’e sunduk. Temininde zorluk çekilen meslekleri tespit etmek için 15 Mart-30 Nisan 2015 tarihlerinde kurum tarafından İşgücü Piyasası Araştırması (İPA) analiz çalışması yapılmıştır. Bu çalışmada 10+ istihdamlı 437 işyerinde analiz çalışması yapılarak, Bu kapsamda ilimizdeki açık iş oranı, işgücüne katılma oranı ve temininde zorluk çekilen meslekler tespit edilmiştir. Analiz sonucu kitap haline getirilerek kamuoyu ile paylaşılacak.”
 
İŞ ARAMA BECERİ EĞİTİMİ
“2015 yılında 2 bin 467 işyerinin ziyaret edilerek kurum hizmetleri ve projeleri anlatıldığını söyleyen Ulu , “Kuruma kayıtlı 19 bin 510 vatandaşa meslek tanıtımı, iş arama becerisi, özgeçmiş hazırlama, iş görüşmesi nasıl yapılır gibi konularda danışmanlık hizmeti verildiğini, 156 eğitim kurumuna da ziyaret gerçekleştirilerek öğrencilere meslek seçme ve iş arama becerisi eğitimi verildiğini açıkladı. Ulu, 2015 yılında özel sektör işyerlerinden 10 bin 700 kişilik işçi talebi aldıklarını ve 2 bin 238 kişiye de işsizlik maaşı ödemesi yapıldığını ifade etti. Ulu, son olarak yapılan çalışmalar neticesinde 2015 yılında toplam 23 milyon 111 bin 278 TL ödeneğin Kırıkkale’ye kazandırıldık” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu