Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Tamgün eğitime geçiş planı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TAMGÜNE GEÇECEK 9 OKULDA YAPILACAK ÇALIŞMALARI SİZİN İÇİN ARAŞTIRDIK

 

Eğitim Öğretim yılının tatile girmesi ile birlikte Kent Gazetesi olarak yeni eğitim öğretim yılında tam güne geçecek okullarda yapılacak olan çalışmaları siz okurlarımız için araştırdak.

 

OKULLARIN İSİMLERİ

Gazetemiz Haber Müdürü Burak Can, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında tam güne geçecek olan 9 okulda nasıl bir çalışma izlenecek sizler için araştırdı. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında tamgün eğitim vermeyen, sabahçı ve öğlenci olarak iki öğün eğitim veren 9 okulda yeni eğitim öğretim yılına tamgün öğretime geçiş yapıyor. Yapılacak olan çalışmalar ile 9 okuldan 3 tanesinde sınıflar birleştirilip, bulunduğu yerde eğitim öğretime devam edecek. Diğer 6 okul ise öğrencilerin bir kısmını başka okullara nakil edecek.

 

İMAM HATİP OLARAK KAYIT YAPILACAK

Şehitler İlk ve Orta Okulu; ilkokulu olduğu yerde devam edecek iken, ortaokulu ise kapatılacak olan Dede Korkut Okulunda eğitim öğretim yapacak. Namık Kemal İlköğretim Okulu ise olduğu yerde kalacak fakat, yeni eğitim öğretim yılında İmam Hatip olarak kayıt yapacak. Mevcut eğitim gören öğrenciler ise imam hatip olarak mezun olmayacak. Mustafa Necati Okulu ise olduğu yerde kalacak. Sadece sınıflar birleştirilecek tam gün eğitime geçecek. İsmet Aydınlı Ortaokulu; Gündoğdu Manas İlkokulunun yanında bulunan binaya taşınacak. İlkokulu ise bulunduğu yerde eğitim öğretime devam edecek.

 

YENİ YAPILAN OKULA TAŞINACAK

Evliya Çelebi Okulu; yeni yapılan Şehit Ramazan Bekar Okuluna taşınacak ve tam gün eğitime geçecek. Tınaz İlkokulu; bu yıl kayıt almayacak. İlerleyen yıllarda öğrencileri mezun verdikçe tamgün eğitime geçecek. Yunus Emre Okulu; sınıflar birleştirilerek tamgün eğitime geçecek. Atatürk İlköğretim Okulu ise olduğu yerde kalarak, sınıflarda birleşmeye gidilecek.

 

4 BÖLÜMLÜ AHMET SÜMER

Tamgün eğitime geçecek olan en ilginç olanı ise Ahmet Sümer Okulu. Bu okulda anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise olarak 4 bölümde eğitim veriyor. Tamgün eğitime geçilmesi için Lise bölümü kapatılarak, öğrenciler çevre liselere dağıtım yapılacak. Lisenin boşaltılan binasında Ortaokul eğitim öğretime devam edecek. İlkokul ise mevcut olar ilk ve ortaokul binasında, 1 ve 2’nci katlarda ilkokul, 3 ve 4’üncü kata ortaokul olarak eğitim verecek. Anaokulu ise bulunduğu binada devam edecek.

 

Haber: Burak Can

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x