Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşetSağlıkSpor

973 kişiye FETÖ’dan işlem yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

VALİ HAKTANKAÇMAZ, BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELEREK 1 YILI DEĞERLENDİRDİ

 

973 kişiye FETÖ’dan işlem yapıldı

Göreve geldiği bir yılı değerlendiren Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında değerlendirmelerde bulundu. FETÖ Soruşturmaları kapsamında 600 kişinin kamudan ihraç edildiğini belirten Haktankaçmaz, il genelinde 973 kişinin FETÖ’den hakkında işlem yapıldığını, ihraç edildikten sonra 12 kişinin tekrar göreve iade edildiğini belirtti.

 

BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Öğretmenevinde gazeteciler ile sabah kahvaltısında buluşan Vali Haktankaçmaz, göreve başladığı bir yılı değerlendirdi. Toplantıda 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak başlayan Vali Haktankaçmaz, il genelinde yapılan yatırımları ve Kırıkkale için en iyi hizmet anlayışı ile çalıştıklarını ifade etti. Vali Haktankaçmaz, ilk olarak 15 Temmuz gecesi ülkeyi bölmek için hain darbe girişimi yapan FETÖ Terör örgütü kapsamında yapılan çalışmalardan bahsetti.

 

İHRAÇ EDİLEN 12 KİŞİ GÖREVE DÖNDÜ

Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, 15 Temmuz 2016 yılı itibariyle yapılan FETÖ operasyonlarına değinen Haktankaçmaz, 141 kişinin görevinden uzaklaştırıldığını dile getirdi. 600 kişinin kamudan ihraç edildiğini belirten Haktankaçmaz, 97 kişinin yeniden göreve iade edildiğini dile getirdi. İl genelinde 973 kişinin FETÖ’den hakkında işlem yapıldığının altını çizen Vali Haktankaçmaz, ihraç edildikten sonra 12 kişinin tekrar göreve iade edildiğini belirtti.

 

375 BİN GBT SORGULAMASI YAPILDI

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalara da değinen Haktankaçmaz, 1 yıl içerisinde 89 kişinin uyuşturucu nedeniyle tutuklandığını ifade etti. Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan asayiş çalışmalarına da değinen Haktankaçmaz, 1 yıl içerisinde 158 bin aracın kontrol edildiğini, 375 bin kişinin de GBT sorgulaması yapıldığını vurguladı. Trafik kontrollerinde 604 kişinin çeşitli suçlardan araması bulunduğunu da ifade eden Vali Haktankaçmaz, araması bulunan 25 kişinin ise FETÖ suçundan aramasının bulunduğunu ve haklarında işlem yapıldığını söyledi.

 

SİLAH OSB İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kırıkkale genelinde devam eden kamu yatırımlarından da bahseden Haktankaçmaz, Silah OSB ile diğer OSB’ye doğalgaz geleceği müjdesini verdi. İhalelerin yapıldığını ve çalışmaların başladığını vurgulayan Haktankaçmaz, bu yıl itibariyle Silah İhtisas OSB için yer tahsisi yapacaklarını ve firmalara arsa vermeye başlayacaklarını dile getirdi.

 

41 PROJEDEN 27’Sİ KABUL EDİLDİ

Kırıkkale’nin ekonomik durumuna da değinen Haktankaçmaz, 20 milyon dolarlık ihracat yapıldığını bu bir yıl içerisinde de ithalat rakamlarının ölçüsünün de arttığını vurguladı. Sulu tarıma geçilmesi durumunun öneminden bahseden Haktankaçmaz, sulu tarım ile birlikte çiftçilerin meyve sebze anlamında kendilerini daha da geliştirebileceklerini söyledi. Ahiler Kalkınma Ajansı ve TR71 bölgelerinin ortaklaşa çalışmalar yaptığını söyleyen Haktankaçmaz, 2016 yılında 41 proje sunulduğunu bu projelerden 27’sinin kabul edildiğine dikkat çekti. AHİKA projelerini önemsediklerini dile getiren Haktankaçmaz, İç Anadolu Bölgesi illerinin bu şekildeki projelere ihtiyacı olduğunu vurguladı.

 

TANAP ALT YAPI ÇALIŞMALARI GÜÇLENDİ

Haktankaçmaz, pazartesi günü itibariyle de 2017 yılı için projelerin alınacağı bilgisini sundu. KOSGEB ve TANAP hakkında da bilgi veren Haktankaçmaz, TANAP’ın alt yapılarının güçlendirildiğinin altını çizdi. TANAP’a 53 proje sunulduğunu ifade eden Haktankaçmaz, projelerin hala sonuçlanmadığını ve Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında yapılan 4 projenin 2’sinin kabul edildiğini söyledi.

 

EĞİTİM KÖTÜ ÖRNEK

Jeotermal çalışmalarının da şehre katkı sağlayacağına dikkat çeken Vali Haktankaçmaz, ihaleyi kazanan firmanın çalışmalarını yapacağını söyledi. KOSGEB kapsamında 189 işletmeye 2,5 milyon TL hibe yapıldığını ve 577 kişiye girişimcilik eğitiminin verildiğini, İŞKUR’un ise iki bin 100 kişiye istihdam sağladığını söyledi. Eğitim’de ise okulların tam gün eğitime geçeceğini anlatan Vali Haktankaçmaz, eğitimde ülke genelinde sıkıntılı bir yerde olduğunu ve eğitimin kötü bir örnek olduğunu ifade etti.

 

HUZUR EVİ YER ARIYOR

Vali Haktankaçmaz son olarak ise Göç İdaresi, Huzur Evi ve spor alanlarında bilgiler verdi. Göç İdaresinin çalışmalarının devam ettiğini ve çalışmalar kapsamında Geri Gönderme Merkezinin yakın zamanda faaliyete geçeceğini belirten Vali Haktankaçmaz, Huzur Evi projesinin ise sadece yer tahsisinin kaldığını belirterek, “Huzur Evi projemizin yer tahsisinde Bakanlığa yer gösterdik ancak beğenmediler. Onların istediği yerleri almak ise çok zor. En kısa zamanda bu sorunu çözeceğiz” dedi. Vali Haktankaçmaz, spor alanlarında ise bir yılda 10 adet şampiyona yapıldığını belirtti. Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya yerel ve ulusal medya imtiyaz sahipleri ve gazeteciler katıldı.

 

Haber-Foto: Burak Can

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x