Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

ACARIZ, CESURUZ, GÖZÜ KARAYIZ, ÖZGÜRÜZ!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gazetemizde yayınlanan “Atanur Aydın’ın Referansı Dünya İmamı mı?” başlıklı haberimize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın’dan cevap geldi. Bugün bazı yerel gazetelerde yayınlanan bildire Atanur Aydın, sorduğumuz sorudan çok kendisini anlatmaya çalışarak ve gazetemizin yayın ilkelerine hakaret ederek cevap verdi.
HEYECANDAN BAŞLIĞI KARIŞTIRMIŞ
Atanur Aydın yayınladığı bildiri de gazetemizin sayı ve tarihini “Atanur Aydın’ın Referansı Dünya İmamı mı?” başlığı ile verdiğimiz haberin başlığını karıştırarak daha önce yayınlanan gazetemizin başlığı olan “Dünya İmamı Kırıkkale’den Çıktı” haberini kullanarak heyecanını gösterdi. Öncelikle belirtmek isteriz ki, Dünya İmamı Kırıkkale’den Çıktı başlığı ile yayın yaptığımız haberde herhangi bir kurum ve isim bulunmamaktadır. Atanur Aydın’ın o haberle kendisini ilişkilendirmesinin zikrin dile vuruşu olarak değerlendiriyoruz.
HABERİ NEDEN YAPMIŞTIK?
Gazetemizde yayınlanan Dünya İmamı Kırıkkale’den çıktı haberinin arkasından, sosyal medyayı etkin kullanan bazı gazeteci ve siyasetle ilgilenen kişiler topal hoca namı ile bilinen fetönün beyin takımında yer alan ve Cumhurbaşkanımızın canına kast eden Necdet İçel’in Kırıkkale’de ki bağlantısının Atanur Aydın olduğunu sosyal medyada paylaştılar. Bu paylaşımların ardından Kırıkkale’de siyasetin konuşulduğu hemen her yerde Atanur Aydın’ın referansının dünya imamı olduğu konuşulmaya başladı. Gazetecilik ilkemize göre kimsenin sormaya cesaret edemediği ve haber yapmaktan çekindiği konuları haber yapmaktan hiçbir zaman çekinmedik. Bu bağlamda Kırıkkale’nin hemen her yerimde konuşulan ve merak edilen bir soruyu Atanur Aydın’a sorarak cevap bekledik. Ancak Atanur Aydın’ın gazetemizin yayın ilkelerine karşı hakaretlerinin bir karşılığı olduğunu ve gerek medya üzerinden gerekse adli tüm yollardan cevabının verileceğini bilmenizi istiyoruz.
BAYRAK SEVGİNİ SORMADIK
Atanur Aydın hakkında ki sosyal medyada çıkan iddialara karşı cevap vermek yerine doğrudan kendisinin vatan, bayrak sevgisinden bahsederek konuyu başka bir yere çekmiş ve asıl konuyu saptırmıştır. Ne gazetemizde çıkan haberde ne de sosyal medya da Atanur Aydın’ın vatan ve bayrak sevgisi sorgulanmazken, Aydın kendinden şüphe etmiş olacak ki bildirisinde bu sevgilerinden bahsetmiş. Sayın Aydın, vatan, bayrak ve devletinizi sevdiğini söylüyorsunuz. Saygı duyuyoruz ve buna en azından inanmak istiyoruz. Ancak 30 yıl boyunca hizmet ettiğiniz devletin hemen hiçbir kurumunda 14 yıllık müdür, amir vs yok iken, 14 yıl boyunca Kırıkkale’de onca vali, Milletvekili, belediye başkanı, il genel meclisi başkanı, Başsavcı, İdare Mahkemesi Başkanı, Emniyet Müdürü değişmiş  olmasına rağmen sizin halen o koltukta oturmanızı sağlayacak gücün ve referansın kim olduğunu da merak ediyoruz. Bu doğrultu da Topal Hoca namı ile bilinen Dünya İmamı ile bağlantınızın sosyal medya üzerinde konuşulmuş olmasını da haber değeri olduğunu düşünüyor ve arkanızda ki bu gücün kim olduğunu sorguluyoruz.
SORUMUZA CEVAP 3 SATIR
Atanur Aydın’ın yayınladığı bildiri de sorduğumuz soruya cevap olarak yalnızca 3 satır kullanılırken 2 sayfalık bildirinin yarısında gazetemize, yayın ilkelerimize ve tüm çalışanlarımıza iftira ve hakaretlerde bulunması suçu bastırma olarak algılanabilir. Sosyal medya da konuşulanlara gazetemizde haber çıkmadan cevap vermemesi ve açıklama yapmamasını eleştirmiştik. Aynı eleştirimizin arkasındayız ve sosyal medyada ortaya atılan iddiaları sorguluyoruz.
BU KEZDE HUKUK DERSİ VERMEYE ÇALIŞTI
Aydın yayınladığı bildiri de haberimizin Anayasa ve Kanunların gazetemize tanıdığı hak ve hükümlülükleri çiğnediğimizi ifade ederek hukuk dersi vermeye çalışmıştır. Şimdi buradan soruyoruz? Çık bir açıklama daha yap hatta basın toplantısı düzenle ki verilen sorulara da cevabını ver. Kendinize o kadar güveniyorsanız bunu yaparsınız. Basın açıklamanız da veya toplantınızda da ilk olarak gazetemizin yapmış olduğu haberde Anayasa veya Kanunlara aykırı olan kısımlarını ve o kanun maddelerini söyle. Bizde bilmiş olalım ne suçmuş ne değilmiş? Atanur Aydın’ın fetöcü olduğu söylenecek, dünya imamı ile bağlantılı olduğu iddia edilecek ve biz de haber yaparak bu iddiaları sorgulamayacağız öyle mi? Bizim mesleğimiz olan gazeteciliği ve gazetemizin ilkelerini size yanlış anlatmışlar. Hemen belirtelim ki ucunda suçta olsa, tazminatta olsa biz o haberi bugün olsa yine yapardık. Çünkü kamuoyunun vicdanının rahatlatılması gereken bu süreçte millete ait, şehrin en büyük bütçesinin başında olan kişinin fetöcü olup olmadığı kuşkusu var ise sormak en büyük hakkımızdır. Bunu hem gazete hem de vatandaş olarak sorgularız.
ACARIZ, CESURUZ, GÖZÜ KARAYIZ, ÖZGÜRÜZ!
Aydın basın bildirisinde gazetemiz hakkında “acar(gözüpek) gazetecilik, cesur kalem, gözü kara muharrir (yazar), özgür yayıncılık yaptığını sanmaktadır” ifadelerini kullanmış. Hemen belirtelim, iddia ediyoruz imtiyaz sahibinden, sekreterine kadar gazetemizi temsil eden herkes Kırıkkale’nin işinde en acar, en cesur, en gözü kara ekibidir. Bunun en büyük kanıtı da, sizin şahsınıza kimsenin soramadığı ve bağlığını dahi heyecandan karıştırdığınız “Atanur Aydın’ın Referansı Dünya İmamı mı?” başlıklı haberidir.  Ayrıca basın bildirisini yayınladığınız gün yanına gidip 4 saat misafiri olduğunuz kırışkan lakaplı kişi bizim ne kadar acar, cesur ve gözü kara olduğumuzu çok iyi bilir. Akıl Hocanız olan Kırışkan lakaplı kişi ile Gazetemizin imtiyaz sahibini Zafer Caddesinde yaşadığı şeyleri sonrasında mahkemelik bile olduğu konuyu bütün Kırıkkale çok iyi bilir. Özgürlük konusuna gelince gazete olarak kurulduğumuz günden bu yana Hür yaşadık, hür yazdık, hür konuştuk. Hiçbir çılgının özgürlüğümüze zincir vurmasına da müsaade etmedik. Gücümüzü de merak ediyorsanız Gazetemiz sloganına dikkatinizi çekeriz. Çünkü bizim “Gücümüz Cesaretimizdir”
VURGULUYORUZ İYİ DİNLE
Haberimiz de Atanur Aydın hakkında çamur at izi kalsın babında hiçbir girişim yoktur. Aksine Atanur Aydın’ın kendisini aklaması ve kamuoyunu aydınlatması adına gazetemiz şahsına bir fırsat vermiştir. Ancak bu fırsatı Atanur Aydın, saldırgan ve hakaret dolu ifadelerle kaçırmış ve kamuoyu nazarında aklanmamıştır. Bir suç bastırırcasına ifadelerle her türlü hakarete başvurmuş ve kötü sözün sahibine ait olduğundan bi haber kelimeler kullanmıştır. Ayrıca Kırıkkale’de çamur at izi kalsın amacı ile haber yapacak olsak en müsait kurum başında oturduğu İl Özel idaresidir. Öyle ki yapığı ihaleler, tanıdığı iltimaslar ve kurum bütçesinden yapılan peşkeşler hatta usulsüz ödemeler herkes tarafından konuşulan Kurumun genel sekreterini lekelemek amaç olsa bizde ki malzemenin bolluğu tahmin edilecek boyutlardan çok daha büyüktür.
MECBUR YAPACAKSIN
Atanur Aydın uzun uzun kendini anlatmaya çalışmış ve yaptığı işlerle kendini aklamaya çalışmıştır. Şimdi soruyoruz 14 yıl boyunca oturduğunuz koltuğun amacı hizmet değil midir? Hizmet etmek en asli göreviniz değil midir? Peki, hizmet sizin asli göreviniz ise yaptığınız işlerden dolayı size neden iltifat edelim. Marifet iltifata tabidir, peki usulsüz yapılan işlere, şaibeli yapılan ihalelerde ki marifetlerden de iltifatla bahsetmemizi ister misiniz?
BASIN SAVCISINA ÇAĞRIMIZDIR
Atanur Aydın yayınladığı bildiri de gazetemize hakaret ederek “özel çıkar amacı taşıyan kişi yada kişilerin iftira ve ithamları karşısında yılmayacağım” ifadelerini kullanmıştır. Buradan Basın Savcısına çağrıda bulunuyoruz, Başta bizim özel çıkarımızın araştırılmasını, daha sonra gazetemizde yer alan Atanur Aydın’ın Referansı Dünya İmamı mı?  Başlıklı haberimizin içeriğinin tamamen araştırılmasını istiyoruz. Yaptığımız her hangi bir haberde özel çıkar gözettiğimiz bulgusuna rastlanırsa biz gazetemize kilit vuracağız. Aynı onurlu hareketi de Atanur Aydın’ın yapacağını tahmin ederek haberimizde özel çıkar olmadığının ispatlanması halinde veya bulguya rastlanmaması halinde istifasını istiyoruz. Ayrıca bundan sonra ki İl Özel İdaresi hakkında yapacağımız tüm haberlerin arkasında delil, şahit ve belgelerle duracağımızı ve her birinin yargıya intikal etmesi için çaba göstereceğimizi tüm kamuoyuna arz ederiz.
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGI
Dün yerel gazetelerin bir bölümünde çıkan tüm haberlere saygı duyduğumuzun kamuoyunca bilinmesini istiyoruz. Aynı özgürlüğün tarafımız içinde geçerli olduğunu hatırlatıyoruz. Nasıl ki Atanur Aydın’ın basın bildirisini yayınlamak Basın Özgürlüğü ise aynı şekilde Atanur Aydın hakkında yapılacak olan haberler de basın özgürlüğüne tabidir.
 
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x