Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Acil çağrıların yüzde 65’i asılsız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Acil çağrıların yüzde 65’i asılsız

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, acil çağrı merkezine gelen acil çağrıların yüzde 65’inin asılsız ihbarlar olduğuna dikkat çekerek, 112 acil çağrı merkezinin amacının hayat kurtarmak olduğunu belirtti.

 

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

Acil çağrıların tek numarada birleşmesi (112) hakkında açıklamalarda bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, “Ülkemizde acil çağrı numaraları, vatandaşlarımızın daha kolay hizmet alması için 112 numarası olarak tek numara olmuştur. Devletimiz “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” bilinci ile hareket etmekte olup, bundan böyle ilimizde 155 Polis imdat, 156 Jandarma, 112 Ambulans, 110 itfaiye, 122 AFAD, 177 Orman Yangın ulaşım numaraları 112 çatısı altında toplanmıştır. Bütün Acil Yardım ihtiyaçlarınız için 112″yi aramanız yeterli olacaktır”

 

GEREKSİZ YERE ARANMAMALI

“112 arandığında sizin derdinize, isteğinize, durumunuza göre ekipler size hizmet için aynı anda yönlendirilecek 112′ den başka numara çevirmenize gerek kalmayacaktır. İlimizde bir yıl içinde gelen çağrı sayımız 347.288 olup, bu çağrılarımızın yüzde 35′ i gerçek, yüzde 65’i gerçek olmayan çağrılardır. 112 numarasının gereksiz yere aranması, gerçek ihtiyacı olan insanların 112′ ye ulaşamamalarım, kaybedilen zamanın bir hayatın kararmasına, yok olmasına neden olacağını unutmamak, ihtiyaç sahibi olan insanın, siz ya da yakınınız olabileceğini de aklımızdan çıkarmamak gerekir. 112 Acil Çağrı Merkezinin amacı hayatınızı kurtarmaktır”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x