Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Acun’un keyfi kaçtı!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkaleli Avukat Abdullah Pekgöz, Medya Patronu Acun’a tarihinde bir ilki yaşattı. RTÜK Pekgöz’ün başvurusuyla Türk televizyon tarihinde ilk kez bir programa formatından dolayı ceza verdi.

HABER;FATİH GENÇER

Aylar öncesinden eleştirmişti

Av. Pekgöz, O Ses Çocuklar isimli yarışmayı aylar öncesinde, “Star TV de başlayan O Ses Çocuklar isimli program Yaşları 12,13 olan çocukları çıkarıp avaz avaz bağırtarak şarkı söyletiyorlar. Jüride de çocuk ve gençlerin idolleri var. Öyle güzel kurgulamışlar ki. Acun ya da bir başkası para kazanacak diye bu çocukların, tüm çocuklarımızın geleceği ile oynuyorlar, yazık günah. Lütfen buna birileri dur desin. Milli eğitim, aileden sorumlu bakanlık, tüm sivil toplum kuruluşları hatta sayın Başbakan” diye eleştirmişti.

“Çocuklarımızın geleceği için…”

Çocukların eğitimden ve kitaptan uzak durması gerektiğini aylar öncesinde haykıran Pekgöz “Geçmişte yapılan şarkı yarışmalarındaki rezillikleri, onların sonlarını gördük. Lütfen ki lütfen birileri çok çok acil dur desin. Ülkemizin eğitim durumu ortada, ülkemizde nüfusa göre üniversite ve dengi okul mezunlarının oranı yüzde 16, karşılaştırma yapmak için yazıyorum Güney Kore de bu oran yüzde 65. İşte eğitimimizin içler acısı hali, durumu. Bu çocukları eğitimden, kitaptan, okuldan uzaklaştırmayın. Bir şeyler yapmak lazım yoksa yerlerde sürünmeye devam ederiz. Tatilde oyun oynaması, kitap okuması gereken çocuklar bu programı seyredecekler” demişti.

Formattan ceza yedi

Pekgöz açıklamalarıyla kalmadı, RTÜK’e resmi başvuru yaptı. İşte o başvurunun sonucunda RTÜK yarışmanın formatının uygun olmadığı görüşünde karar bildirdi. “O Ses Türkiye” adıyla gösterilen, TV8’de de farklı bir format uygulanarak “O Ses Çocuklar” ismini alan ve çocukların yarıştığı programa onay vermedi. Özellikle çocukların birbirleriyle yarıştırılmasının yanlış olduğu gereçesiyle programa daha önce birkaç kez bölüm başına ceza veren RTÜK, bu kez farklı bir müeyyide uyguladı. RTÜK, programa bölüm başına değil, “formatı” nedeniyle ceza verdi.  Bundan sonra çocukların bu tür programlarda yer alması durumunda herhangi bir ihlal aranmayacak doğrudan ceza verilecek.

150 bin TL ceza

RTÜK, programın, “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz” maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 150 bin TL ceza verdi. Av. Pekgöz, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından kendisine bu konuda destek veren herkese teşekkür etti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu