Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Adli Tıp Başkanlığı Kırıkkale’ye geliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, vatandaşların sorunlarını dinlemek üzere Kırıkkale’ye geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Milletvekili Can, Adli Tıp grup Başkanlığı’nın Arpalık Çukuru mevkiinde oluşturulacağını belirtti.

 

ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

Gündemde olan referandum çalışmaları, Kırıkkale’ye yapılan ve yapılacak olan projeler ve vatandaşların sorun ve isteklerinin dinlendiği toplantıda konuşan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale’ye yeni yatırımların yapılacağı müjdesini verdi. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale’ye ve diğer illere hizmet verecek olan Adli Top Grup Başkanlığı’nın Arpalık Çukuru mevkiinde oluşturulacağını söyledi. Daha önce şüpheli olan ölümlerin Keçiören Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini belirten Can, bölgeye hitap edecek olan çalışmanın yapıldığını ve Üniversite ile işbirliği içinde çalışacaklarını bildirdi.

 

VATANDAŞLARIN PROBLEMLERİNİ KONUŞUYORUZ

Can konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi. “Halk Gününe TBMM nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. Vatandaşlarımızın problemlerini dinlemeye devam edeceğiz. Kırıkkale hakkında yatırımlarla ilgili önemli gelişmeler oldu. Şüpheli ölümlerde Kırıkkale’de otopsi yapılmadığından dolayı Ankara Keçiören Adli Tıp Kurum Başkanlığına gidiyordu. Yaklaşık 2 yıldır uğraşıyorduk ve belirli bir yere geldik. İnşallah kadro çıkarttı. Kırıkkale Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi, Adli Tıp Kurum Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılığıyla görüşülerek Arpalık Çukurundaki yer güzel bir yer ayarlandı. Otopsi masası geldi kadrosu da geldi inşallah burada civar illere de hizmet sunulabilecek bir grup başkanlığı oluşturulacak. Civar illerde Ankara’ya gitmeyecek.  Bu sıkıntıyı inşallah hep birlikte çözdük. Arpalık Çukurunda Kırıkkale Üniversitesinin yerleşkesinde bölgeye hitap edecek bir planlama yapıldı. Son rötuşlarla beraber bu ihtiyaç giderilmiş oldu.”

 

KOP PROJESİNİN ÖNEMİ

“Konya Ovası Projesi önemli bir proje. Kırıkkale KOP kapsamına alındı. Tarımsal anlamında önemli bir proje. Burada mahalli idareler merkezi idareler yapabileceği kapsamında bütçeden yararlanabilecek. 2019 yılı itibariyle yaklaşık 10 Milyar dolarlık bütçe ayrıldı. 4 yıllık. Önemli bir kaynak bu. Kırıkkale’nin yararlanması için elimizden geleni yapacağız. Planlanan projesi revize edilen bütün yatırımların gölettir, barajdır, dere ıslahıdır bunlar önemli bir kaynaktır. Bunlar 2019-2024 planlarına göre sıralanmıştır. Özellikle sivil anlamda projelerde hazırlanabilir.  Yaklaşık 20 Milyon TL’lik bir yatırım. Eski SSK hastanesinin olduğu yerde 20 Şubat’ta ihalesi var. Ve buraya da bir sağlık kampüsü, ağız diş sağlığı bölümü, poliklinikler, Halk Sağlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü oraya yerleşecek. Bir şehrin kimliği oluşması için önemli bir çalışma. Şehrin cazibe alanlarını da dışarıya taşımak için elimizden geleni yapacağız.”

 

KÖY YOLLARI YENİLENİYOR

“Geçtiğimiz aylarda bahsettiğimiz köy yolları hakkında gerekli bakanlıklarla görüşerek çalışmalara havaların ısınmasıyla birlikte başlayacağız. Köy yollarımızdaki bozukluklar artık tarihe karışacak. Kaynak sağladık, inşallah bu kaynak doğrultusunda sıcak asfalt ve yolları olmayan köylerin yolları iyileştirilecek.  Bu sene at seneye bozulacak durumda olmayacak. Doğalgazla ilgili Maliye Bakanlığı girişimleri neticesinde 5 Milyon TL’lik hibe aktarıldı. Kırıkkale OSB, Silah İhtisas OSB’nin doğalgaz alması için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah kısa sürede ihalelerini tamamlayacağız, ihale süreci başladı. Keskin’e de doğalgazın gelmesiyle birlikte bur bölgelerimize doğalgazı getireceğiz. Organizedeki yatırımların güçlenmesi anlamında yüzde 50-60 anlamında tasarruf sağlanacaktır.”

 

OSB’YE DOĞALGAZ MÜJDESİ

“Yaklaşık 3-5 aylık süre içerisinde ihalenin tamamlanmasıyla birlikte doğalgazı organize sanayi bölgemize vermeyi planlıyoruz. MKEK ile ilgili yatırımları yakından takip ediyoruz. Vakumlu çelik tesisi çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Bunlarında tamamlanmasıyla birlikte MKEK’nin güçlenmesi kapsamında önemli bir projeye imza atılmış olacaktır. Kırıkkale Üniversitesinin yatırım anlamında geçen yıl talep ettiği bütün projeler programa alındı. Şuan Kırıkkale Üniversitesi’nin yatırıma alınacak başka talebi kalmadı. Merkezde bir kavşak hızlandı. Diğer aksayan yönlerle ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Ankara-Kırıkkale arasının 2×3 gidiş geliş şeklinde olması için önemli çalışmalar yapılıyor. Emekliler için 129 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan TOKİ’nin projeleri onaylandı. Kısa süre içerisinde çalışmalarımızın başlaması için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

 

REFERANDUM SÜRECİ

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ise halk günü öncesi yaptığı konuşmada, “Kırıkkale‘ye çok geliyoruz.  Anayasa değişikliği için mecliste sabahlara kadar çalıştık, bu süreçte biz Kırıkkale’de gerek parti içerisinde gerek hemşerilerimizle birlik beraberlik içinde olduk.  Amaç Türkiye olduğunda hep birlikte olduğumuzu gösterdik, iki ay zaman süresince anaya değişikliği için alanlarda olacağız 26 dönem milletvekilleriyiz ama 65. Dönem hükümetimiz var analiz yaptığımızda 1 buçuk yılda bir hükümet değişmiş. Ülke her zaman tek parti döneminde şaha kalktı görünüyor. Anayasa değişikliği ve referandum sürecinde önemli çalışmalar yapacağız. Milletin önüne gelen seçimde millet kendisi kararını verecek” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x