Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

AEÜ, ÜNİKOP Üyesi Oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ahi Evran Üniversitesi’nin (AEÜ), Konya Ovası Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği’nin (ÜNİKOP) üyesi olduğu bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, ÜNİKOP rektörlerinden oluşan üst danışma kurulunun Karaman’da bir araya geldiği belirtilerek, yeni üye olması planlanan üniversitelerin durumunun görüşüldüğü dile getirildi.

Kırşehir’in de kısa süre önce Konya Ovası Projesi’ne dahil edildiği hatırlatılan açıklamada, “Üniversitemiz Karaman’da yapılan ÜNİKOP toplantısında üyeliğe kabul edildi. ÜNİKOP rektörlerinden oluşan üst danışma kurulunda alınan kararla KOP idaresi görev sahasına, üniversitemiz ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi de katıldı. Böylece birliğe üye üniversite sayısı 11’e yükselmiş oldu.” bilgisine yer verildi.

Birliğin aynı zamanda 4’üncü sempozyumunu da Karaman’da yaptığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Sempozyum, UNİKOP dönem başkanlığını yürüten Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Kurulduğu günden itibaren Bölge Üniversitelerinin birlikte çalışma kültürünü geliştiren, ortak aktiviteler düzenlemesini sağlayan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Sempozyumuna üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da katıldı.

Uluslararası düzeyde bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini teorik bilimsel bilginin pratiğe aktarılması hususunda buluşturarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine imkan sağlanması hedefi ile gerçekleştirilen sempozyuma yerli ve yabancı birçok üniversiteden çok sayıda bilim insanı katkı sağladı. Sempozyumda üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya katkılarından dolayı bir de plaket verildi.”

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x