Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Afrinde kullanılan silah ve Mühimmatın yüzde 80’i yerli üretim

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

BAKAN YARDIMCISI FATİH METİN, KIRIKKALE’NİN KABUĞUNU SAVUNMA SANAYİSİ İLE KIRACAĞINI SÖYLEDİ

 

Afrinde kullanılan silah ve Mühimmatın yüzde 80’i yerli üretim

 

Mühimmatlarımızın yüzde 80’i yerli üretim

 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırıkkale’ye gelen Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Kırıkkale ekonomisi ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kırıkkale’nin savunma sanayisinin merkezi konumunda olduğunu hatırlatan Bakan Yardımcısı Metin, “Afrin’deki operasyondaki başarımızı yerli savunma sanayi üretimlerimize borçluyuz. Afrindeki bu başarılı operasyonumuzdaki kullandığımız mühimmat ve silahların yüzde 80’i kendi ürettiğimiz ürünler” diye konuştu.

 

BAŞARIYI YERLİ ÜRETİME BORÇLUYUZ

Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin Kırıkkale’ye çalışma ziyaretinde bulundu. İlk olarak Kırıkkale Valiliğine gelen Bakan Yardımcısı Metin, daha sonra Kırıkkale Belediyesini ziyaret etti. Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Kırıkkale’nin üretim kabiliyeti, ticari performansı ve ihracat potansiyelinin konuşulduğu toplantıya katılan Bakan Yardımcısı Metin, akşam saatlerinde de Türk Metal Sendikası Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanlığı çalışma toplantısına katıldı. Kırıkkale’de değerlendirmelerde bulunan Bakan yardımcısı Metin “Afrin’deki operasyondaki başarımızı yerli savunma sanayi üretimlerimize borçluyuz. Afrindeki bu başarılı operasyonumuzdaki kullandığımız mühimmat ve silahların yüzde 80’i kendi ürettiğimiz ürünler. Bunun temeli de Kırıkkale ve MKE. Bu yeteneğimizi geliştireceğiz ve savunma sanayi alanında bu sistemi burada oluşturacağız. Savunma Sanayi alanında oluşturulan yeni modern savunma sanayide Kırıkkale’nin kabuğunu kıracağına inanıyorum.” ifadesini kullandı.

 

EKONOMİ BAKANLIĞI DEVAMLI SAHADA

Bakan Yardımcılığı görevinde Kırıkkale’ye ilk defa geldiğini hatırlatan Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Ekonomi bakanlığı olarak dış ticaret ve yatırım politikalarını üreten uygulayan bir bakanlığız. Bu anlamda da ihracatta büyümeye dayalı bir ekonomi modelini benimsediğimiz için haliyle ihracatımızın artışı büyümedeki ihracatın etkisi bizim için önemli. Bu nedenle illerimizi dolaşarak, daha fazla ihracat nasıl yapabiliriz, mevcut illerimizdeki yatırım politikalarımızın illerin talebine göre nasıl şekillendiririz, bunlarla alakalı saha çalışmalarımıza bir yıldır devam ediyoruz. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla bürokratlarımız zaten sahada çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma kapsamında bu zamana kadar 57 ili dolaştık, inşallah bu senenin ilk yarısına kadar bütün illeri bitirmeyi planlıyoruz. Tabi bu sadece ön çalışma, ayrıntılı çalışmasından sonra bir tur daha yapacağız. Yani devamlı sahada olacağız. Çünkü reel sektör politikalarını üreten bur bakanlık olduğumuz için yatırım politikasını da belirlerken, sahanın, sektörün taleplerini bizzat dinlemek, bizzat yerinde müşahede etmek, önemli. Bugünde Kırıkkale’ de hem ihracattaki kapasitemizi, hem de dış ticaret hacmini nasıl yükseltebiliriz, hemde yatırım profili noktasında neler yapabiliriz bunları konuşmaya geldik. Yerel yöneticilerimizle bir araya gelerek Kırıkkale için ne yapabiliriz onun istişaresini yapacağız. Bu istişarelerin katkısını da önümüzdeki dönemde de hissedeceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

 

KIRIKKALE SAVUNMA SANAYİ AĞIRLIKLI BİR ŞEHİR

Bakan Yardımcısı Metin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz, “Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin’i bugün Kırıkkale’de ağırlıyoruz. Bakan Yardımcımız Kırıkkale’de bulunan yatırımcılarımızla biraraya gelerek, hem ihracat, hemde teşvikler konusunda bilgiler verecek. Kırıkkale savunma sanayi ağırlıklı bir şehir. İnşallah ihracat gelişirse, buna paralel olarak savunma sanayinde gerek ülke ihtiyaçlarının karşılanması, gerekse ihracatımızda artacak. Zaman ayırıp Kırıkkale’ye böyle bir çalışma ziyaretinde bulunduğu için kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İLLERİ TEK TEK GEZİYORUZ

Bakan Yardımcısı Metin daha sonra Kırıkkale Belediyesine ziyarette bulundu. Burada Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile bir süre görüşen Bakan Yardımcısı Metin “Anadolu’nun güzide şehri Kırıkkale’de olmaktan mutluluk duyuyorum. Kırıkkale savunma sanayimizin altyapısının olduğu bir şehir. Ekonomi bakanlığı olarak bizler sayın bakanımız Nihat Zeybekci’nin talimatıyla illeri tek tek geziyoruz. Malum bakanlığımız dış ticaret ve yatırım politikalarını üreten bir bakanlık. Kapsamda da saha çalışmaları yaparak sektörlerimizi yerinde görmek, gelişimi yerinde müşahede etmek, gerekli istişareleri de yaparak, inşallah yeni dönemde Kırıkkale’mizde hem dış ticaret hacminin yükselmesi anlamında, hem de yatırımcımızın profilini daha verimlileşmesi ve katma değeri yüksek bir alana doğru yürümesi anlamında projelerin gerçekleşeceği dönem olacaktır” sözlerine yer verdi.

 

KIRIKKALE’DE ALTYAPI VAR

Bakan Yardımcısı Metin “Metropol bir şehrin yanında bulunan 2 büyük sanayi kuruluşunun olduğu Kırıkkale’nin çok daha farklı bir sanayi profilinin olması şimdiye kadar gerekliydi, ama şimdi buna ilişkin bütün temellerinin atıldığını görmek önemli. Altyapı anlamında çok şeyi başardığınıza inanıyorum. Bugünkü istişarelerimizin başında da savunma sanayi gelecek. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, inşallah bir dahaki geldiğim de daha fazla yatırımın olduğu, daha fazla üretimin olduğu, daha fazla ihracatın olduğu bir Kırıkkale’yi görebiliriz. Bu da uzun vadede değil, kısa vadede olacaktır. Bu hedefleri kısa vadede gerçekleştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

 

KIRIKKALE TÜRKİYE’NİN LOJİSTİK OLARAK EN İYİ BÖLGESİ

Ziyarette Kırıkkale hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, MKE’nin kurulmasıyla birlikte Kırıkkale’nin bir yerleşim yeri haline geldiğini, 1989 yılında ise il olduğunu söyledi. Kırıkkale’nin bir Cumhuriyet şehri olduğunu belirten Başkan Saygılı, “Kırıkkalemizin ihracatını nasıl artırırız nasıl büyütürüz. Hepimizi ilgilendiren bir konu. Kırıkkalemiz tek bir tip sanayi şehri olmuş Silah Fabrikasının nedeniyle. Tüpraş ve MKE’nin genel müdürlüklerinin burada olmayışı ihracaat rakamlarımızı ve gelirimizi oldukça düşürüyor. İnşallah bundan sonra yeni organize sanayileri ile birlikte Silah organize sanayi bölgesi özellikle Kırıkkaledeki sanayi ve ticareti artırır ümidindeyiz. Kırıkkale Türkiye’nin lojistik olarak en iyi bölgesi bu manada ümitli bir şehiriz. Başkente yakınız bundan dolayı yatırımların buraya yönlendirilmesi ve Ankara’nın yükünü almak istiyoruz. Türkiye’de ilk olan Silah Organize Sanayi Bölgesi alt yapı çalışmaları tamamlandı ve tahsislere başladık. Özellikle sizden talebimiz Kırıkkalemize güçlü firmalara lokomotif olacak firmaları ilimize çekmek” dedi.

 

HABER: MEHMET ERKOÇ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x