Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Ağrısız Kansız Hemoroid Ameliyatı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Hilal Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde yapılan ağrısız ve kansız hemoroid ameliyatı vatandaşların ilgisini çekiyor.
DR.AVCIOĞLU DETAYLARI PAYLAŞTI
İnsanların yaşam kalitelerini ciddi oranda düşüren ve hem iş hem de özel hayat ile ilgili çok yüksek problemlere neden olan bu rahatsızlık ve  uygulanan operasyon hakkında ; Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. B. Ünsal Avcıoğlu, ameliyat ile ilgili teknikleri ve ameliyat sonrasındaki yaşam biçimini anlattı.
EN HASSAS BÖLGE
Konu hakkında açıklama yapan Uzman Avcıoğlu “Makat bölgesi vücudun en hassas ve en çok duyu sinirlerinin bulunduğu bölgelerindendir ve yapılan klasik ameliyatlarda, çeşidine göre ciddi düzeyde ağrıya sebep olabilmektedir. Özellikle şiddetli ağrı ilk 4-7 gün hastanın yaşam kalitesini düşürecek düzeylerde olabilmektedir. Giderek azalan ağrı hastanın 2-5 hafta işe gitmesine engel olacak düzeylerdedir. Genel cerrahi kliniklerinde en etkili ağrı kesicilerin kullanılması gereken ameliyatlar daha çok hemoroid ameliyatlarıdır” şeklinde konuştu.
AĞRISIZ, KANAMASIZ, PANSUMANSIZ
Ağrısız Hemoroid Ameliyatı’nın nasıl yapıldığına dikkat çeken Avcıoğlu “Ağrının bu kadar şiddetli olması insanların hemoroid ameliyatı işlemini ertelemelerine bile sebep olabilmektedir. Gerek hastanın yaşam kalitesi ve gerekse işe dönüş süresini kısaltmak için bir çok hemoroid ameliyatı türü geliştirilmiştir. Ağrısız, kanamasız, yara bakımı ve pansuman ihtiyacı olmayan, istirahat gerektirmeyen en etkili hemoroid ameliyatı basur memelerini besleyen atar damarın bağlanması ameliyatıdır.  Aslında ameliyat denemeyecek kadar basit bir işlemdir. Literatürde THD (Trans Hemoroidal Desarterizasyon) yada diğer adıyla HAL (Hemoroidal Arter Ligasyonu) ; yani basurun damarının bağlanması olarak geçmektedir” açıklamalarında bulundu.
AMELİYAT SONRASI YÜRÜYEBİLİYOR
“Hemoroid THD / HAL Ameliyatı Nedir?” sorusuna açıklık getiren Avcıoğlu “Atardamarın bağlanması ameliyatı kısaca şu şekilde tarif edilebilir; Bölgesel uyuşturma, ya da narkozla yapılmaktadır. Anüsten sokulan küçük, boru benzeri bir alet, atar damarın yerini tespit etmeye yaramaktadır. Bu küçük aletle damar bulunur ve biriken kan emilir. İplerle bağlanan atar damarın tıkanmasıyla memelere gelen kan miktarı azaltılır ve meme kendiliğinden büzüşerek kaybolur. Ameliyat sonrası kısa süreli dinlenen hasta yürüyerek evine gidebilmektedir. Genel olarak çok gerekli olmasa da 2-3 gün istirahat önerilir, kabızlığın engellenmesi dışında ciddi diyet kısıtlaması yapılmaz. Tüm Hemoroid Çeşitlerinde Uygulanabilir. Basurun damarını bağlama ameliyatı 2.-3. ve 4. derece hemoroidlerin tedavisinde rahatlıkla ve başarıyla kullanılabilmektedir.1.derece hemoroidlere de kullanılabilir ancak bu derecedeki hemoroidlere genellikle ilaç yeterli olmaktadır. THD hemoroid ameliyatının en önemli şartı teknolojiye bağımlı bir tedavi  olmasıdır, yani yeterli teknolojiye sahip olmayan hastanelerde yapılamaz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu