Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

AHİKA, Aksaray’da toplandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray’da yapıldı. Yapılan toplantıya Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz başkanlık yaptı

 

VALİ HAKTANKAÇMAZ BAŞKANLIK YAPTI

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

 

FAALİYETLER

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz toplantının açılışında şunları söyledi: “Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Değerli Basın Mensupları, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na hoş geldiniz. Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen önemli faaliyetlerin başında, Bölge illerinde gerçekleştirilen 2017 Yılı Teknik Destek Programı tanıtım toplantılarının tamamlanması gelmektedir”

 

JEOLOJİK VE JEOFİZİK ETÜT ÇALIŞMASI

“Öte yandan, Kırıkkale ilinde Ajansımız, MTA ve Kırıkkale İl Özel İdaresi işbirliğinde gerçekleştirilen Jeolojik ve Jeofizik Etüt Çalışmasına devam edilmiştir. AB destekli “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi faaliyetleri ise geçtiğimiz ayda sürmüştür. Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında ise; Altı Aylık Birim ve Ajans Ara Faaliyet Raporu ile yine Genel Sekreterliğimizce hazırlanan Ajans 2018 yılı bütçe taslağı ve çalışma programının Yönetim Kurulumuzun onayına sunulması yer almaktadır”

 

OKUMA SEFERBERLİĞİ

“Yine bugünkü toplantıda Turizm ve Tanıtma Platformunun bölge illerindeki Dünya Mirası Listesinde bulunan ya da Dünya Miras Listesine girmeye aday olan alanların tanıtımına yönelik işbirliği talebi görüşülecektir. Ayrıca Kırsal alanlarda okuma alışkanlığı ve kültürünün artırılabilmesi amacıyla “Okuma Seferberliği” projesinin yürütülmesi de bugün Yönetim Kurulumuzda görüşülecek konulardan biridir” diye konuştu

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x