Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür SanatManşet

Ahilik Haftası kutlanacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ahilik Haftası kutlama proogramı bu yıl da düzenlenecek.

Açılış 22 Eylül’de

Ahilik Haftası kutlama programı 22 Eylül Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak. Saat 09.30’da Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) ve İl Kutlama Komitesi açılışı Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk bırakacak. Ardından Şed Kuşatma Ekibi Sanayi Çarşısı ve Yeni Sanayi Sitesi’ni ziyaret edecek. Aynı gün İl Kutlama Komitesi’nin katılımıyla Çarşı Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulacak.

Geleneksel yürüyüş tekrarlanacak

Kutlama programının ikinci gününde ise Şed Kuşatma ekibi tarafından okullar ziyaret edilecek. Ekip saat 09.30’da ziyaretlerine başlayacak. Üçüncü gün ise kutlamaların finali yapılacak. Ahilik Korteji, Mehteran Takımı eşliğinde Belediye önünden Kültür Merkezi önüne kadar yürüyüş yapacak. Bu yürüyüş saat 10.30’da başlayacak.

Final açık hava düğün salonunda

Aynı gün Kültür Merkezi’nde Ahilik konulu panel düzenlenecek. Panelin akabinde ise Ustalar Topluluğu dinletisi gerçekleştirilecek. Kutlamaların finali ise Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Açık Hava Düğün Salonu’nda yapılacak. Saat 11.45’te başlayacak final programı kapsamında halay gösterileri ve Şedt Kuşatma Töreni’ne yer verilecek.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu