Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKültür SanatManşet

Ahilik Haftası kutlanıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahiler Haftası münasebetiyle Kırıkkale’de faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’na üye esnaf odaları temsilcileri  Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti.

Etkinlikler başladı

Ziyarette, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve Esnaf Odaları Temsilcileri bulundu. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, 22-27 Eylül tarihleri arasında Türkiye genelinde özellikle Kırşehir ilinde Ahiler Haftası’nın kutlandığını, Kırıkkale ilinde ise Valiliğin ve Belediyenin himayesinde Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütlerinin desteği ile Ahi Evran etkinliklerine başladıklarını ifade etti.

Hoşgörüyü ve sevgiyi günümüze taşıyan gelenek

Vali Kolat ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaptığı kısa konuşmada; “Ahilik kültürü, geleneği, bizim örf, adet, gelenek ve inançlarımıza dayalı, esnafın nasıl yetişmesi gerektiği, nasıl hizmet etmesi gerektiği gibi konularda, geçmişte atalarımızın gösterdiği sevgiyi, kardeşliği, hoşgörüyü günümüze taşıyan çok güzel bir gelenek. Bize biraz folklorik gelse bile yaşatılması gereken kültür. Esnaf odalarımız ve vatandaşlarımız da sağ olsunlar bu konuyu çok önemsiyorlar.  Kutlama çerçevesinde manevi bir hava oluşuyor. Kur’an-ı Kerim okutuluyor, güzel dualar okunuyor.  Güzel bir atmosfer oluşuyor. Ben bu haftanın devletimiz ve milletimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle Ahi Evran Haftanızı kutluyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu